Bacău: Raluca Cotfas Şi-a făcut propria trupă rock, Kumba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Raluca Cotfas Şi-a făcut propria trupă rock, Kumba
Bacău: Raluca Cotfas Şi-a făcut propria trupă rock, Kumba

Cântă de la opt ani şi a obţinut nenumărate premii pentru interpretare. S-a regăsit în muzica rock, iar visul tinerei este să urce cu trupa sa pe o scenă londoneză.

Ia lecţii de canto încă de la vârsta de opt ani şi şi-a perfecţionat stilul de interpretare şi vocea în cadrul diverselor concursuri de muzică la care a luat parte. A reuşit să urce pe podium aproape de fiecare dată şi a obţinut diplome care i-au recompensat pasiunea pentru muzică.


„M-am clasat pe primul loc la Festivalul «Micul Prinţ» în anul 2005 şi am obţinut o menţiune la Festivalul Mamaia Copiilor, care s-a desfăşurat acum trei ani. A fost o experinţă care m-a încurajat să particip la festivalurile de interpretare“, detaliază Raluca.

Primul mare succes l-a înregistrat tot în urmă cu doi ani, la Preuniversitaria, festival la care au avut dreptul să participe doar concurenţi din Moldova. Aici, tânara a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului. Melodii interpretate de ea sunt difuzate frecvent la posturi de radio din Bacău, dar şi în cadrul unor emisiuni ale televiziunilor naţionale. Nu de mult timp, Raluca şi-a înfiinţat o trupă de rock şi de atunci îşi îndreptă toată energia spre ea. Este solista formaţiei Kumba, formată din încă doi membri.

„Cântăm peste tot. Am avut concerte la Zilele Bacăului, dar şi în deschiderea unor evenimente: Promenada Mall sau Festivalul Motoriştilor Bicaz. Stilul pe care îl abordăm este rock alternativ“, detaliază adolescenta. Trupa Kumba a înregistrat mai multe melodii pe care urmează să le lanseze în curând pe piaţă sub forma unui album. „Probabil în vara anului viitor îl vom scoate. Nu ne grăbim pentru că dorim să iasă foarte bine “,  spune tânăra.

Se pregăteşte de festival
Momentan, Raluca se pregăteşte alături de colegii de formaţie să participe la faza naţională a Festivalului Internaţional de muzică rock Global Battle of the Bands, care va avea loc peste două săptămâni la Bucureşti. „De ceva timp ne pregătim şi facem repetiţii temeinice pentru acest eveniment. Dacă vom câştiga, vom merge mai departe la Londra. Este cel mai mare concurs muzical din lume dedicat grupurilor care cântă 100% live şi ar fi o mare onoare“, detaliază adolescenta.

Albumul de debut, la anul
Ea mai spune că se aşteaptă la o preselecţie dificilă: „Avem doar 20 de minute la dispoziţie, timp în care trebuie să interpretăm două piese din repertoriu“. Raluca se pregăteşte sufleteşte pentru un an viitor încărcat. În afară de lansarea albumului de debut, tânăra va trebui să se studieze intens şi pentru examenul de Bacalaureat.

Profil

Născută. 15 aprilie 1992, Bacău.
Studii. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional
„Henri Coandă“, specializarea Matematică-Informatică.
Familie. Locuieşte cu părinţii, mai are un frate.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt interpreţii tăi preferaţi?
Îi admir mult pe interpreţii de muzică rock, indiferent de naţionalitate. 

 Ce fel de melodii compuneţi?
Avem multe piese în limba română, dar de ceva timp am început să compunem şi în engleză. Interpretăm propriile noastre compoziţii.

Ce faci în timpul liber, deşi puţin, pe care îl ai?
Ies în parc cu prietenii şi ne plimbăm, ascult muzică rock, în mod special rock românesc. Nu ratez nici călătoriile prin ţară, numai că nu merg aşa des cum mi-ar placea. De altfel, petrec foarte mult timp cu familia mea.

Ce-i place

„Cel mai mult îmi place să cânt. Când mai am un pic de timp liber, ies împreună cu prietenii în oraş şi ne distrăm“, spune Raluca. Adolescentei îi place să vădă că piesele ei sunt recunoscute şi fredonate.

Ce nu-i place

Este deranjată de lipsa respectului dintre artişti. Preferă cinstea şi pe cei care spun lucrurilor pe nume, în defavoarea persoanelor făţarnice. De asemenea, nu suportă nici muzica de proastă calitate, care promovează incultura.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite