Bacău: Adina Răchiteanu A renunţat la finanţe (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Adina Răchiteanu A renunţat la finanţe (PORTRET)
Bacău: Adina Răchiteanu A renunţat la finanţe (PORTRET)

Adina Răchiteanu conduce un salon de înfrumuseţare şi este unul dintre cei mai buni esteticieni din Bacău. Înainte, a petrecut ani buni în spatele unui ghişeu de schimb valutar.

Adina şi-a descoperit pasiunea  pentru frumos şi estetică în urmă cu opt ani, când şi-a dorit să intre în lumea cosmeticii şi a început să urmeze cursuri în acest domeniu tocmai la Londra. 

„Timp de nouă ani am lucrat într-o bancă, la ghişeul de operaţiuni valutare şi, la un moment dat, am simţit că nu mi se potrivea deloc acel job. Pasionată fiind de cosmetică şi coafură, am renunţat la serviciul meu în favoarea cursurilor şi pregătirii în domeniul cosmeticii“, ne-a explicat Adina. 

Predă şi cursuri de cosmetică
Băcăuanca a învăţat ani la rând toate procedurile, tehnicile şi trucurile de înfrumuseţare a femeilor din Marea Britanie, după care le-a adaptat şi în ţara ei. „Pentru că-mi place enorm să lucrez în acest domeniu, iar cursurile pe cale le-am urmat în Anglia m-au ajutat, mi-am deschis propriul salon de înfrumuseţare în 2003“, ne-a dezvăluit esteticiana. Adina este şi profesor la cursurile pe care salonul său le oferă. „Lucrez cu o întreagă echipă de profesionişti şi împreună îi învăţăm pe cursanţi cum să devină cei mai buni în această meserie. Vin să urmeze cursurile de coafură şi cosmetică foarte multe tinere, iar unele dintre ele sunt chiar talentate“, a subliniat băcăuanca.

De-a lungul carierei sale, stilista a obţinut mai multe distincţii. De foarte multe ori merge la Paris pentru seminarii sau dezbateri şi colaborează cu reviste de specialitate. Doamnele care i-au trecut pragul au tot revenit. „Avem cliente fidele pe care ni le-am format de când ne-am deschis afacerea. Ele sunt mulţumite de centrul nostru de înfrumuseţare şi pentru că lucrăm cu produse elitiste“, a completat  Adina.

Voluntariat în liceele din Bacău
Adina pregăteşte acum un amplu proiect de educaţie care se va desfăşura în mai multe licee din oraş. „Dorim să începem o campanie în liceele şi facultăţile din oraş cu scopul de a le informa pe adolescente cum să -şi aleagă produsele şi cum să le folosească atunci când nu au posibilitatea să meargă într-un salon“.


Mai povesteşte că acest proiect va începe din 2010 şi că doreşte o colaborare durabilă cu instituţiile de învăţământ. „Echipa salonului şi cu mine vom avea plăcerea să le oferim domnişoarelor sfaturi despre înfrumuseţare în orele de dirigenţie sau chiar după program“, a încheiat băcăuanca. 

Profil

Născută. 26 octombrie 1966, Bacău.
Studii. Cursuri de estetică şi cosmetică la Londra.
Familie. Căsătorită,
are un copil.

Întrebări şi răspunsuri

Cum de reuşiţi să manageriaţi salonul?
Totul vine natural pentru că pun multă dragoste în coafură şi înfrumuseţare. Când am deschis afacerea am ştiut că o pot coordona  bine, dar sunt convinsă că m-aş fi plafonat dacă aş fi lucrat în alt domeniu, care nu mi-ar fi plăcut.
Cât timp dedicaţi afacerii?
Eu lucrez destul de mult. În timpul săptămânii începem de la primele ore ale dimineţii şi terminăm seara. Lucrăm multe ore şi în
weekend.

Ce-i place

 „Îmi place să petrec multe ore alături de familia mea. De asemenea, îmi place să lucrez cu oamenii serioşi. Iubesc călătoriile şi, în general, îmi place să acumulez cât mai multe informaţii din domeniul cosmetic“, a spus băcăuanca.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii superficiali şi nici cei care au un comportament vulgar şi necivilizat“, a explicat Adina.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite