Bacău: A început Concursului Național de Aeromodele și Rachetomodele (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: A început Concursului Național de Aeromodele și Rachetomodele (GALERIE FOTO)
Bacău: A început Concursului Național de Aeromodele și Rachetomodele (GALERIE FOTO)

Competiția a reunit candidați din toată țara. Probele se vor încheia pe data de 16 iulie, când cele mai frumoase aparate de zbor în miniatură vor fi premiate.

Zeci de elevi din 14 orașe ale țării au participat astăzi la primele etape ale Concursului Național de Aeromodele și Rachetomodele. Competiția organizată de Palatul Copiilor din Bacău în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației a reunit peste 100 de candidați cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

În primă fază, pe Aerodromul Gherăiești din Bacău, adolescenții au pus în mișcare rachetomodele de tip S3A,S6A. ”Machetele nu sunt ușor de realizat. Copii muncesc foarte mult la ele, pentru că vor ca în ziua de concurs, aparatele să zboare fără probleme. La rachetomodele, elevii mei au lucrat șase luni”, ne-a declarat Marius Hogiu, profesor la Palatul Copiilor din Constanța.

Următoarea probă a concursului s-a desfășurat tot ieri, însă la Pista Aerostar, unde adolescenții au oferit publicului un program de acrobații.

Emoții în privința vremii

Miercuri, probele vor continua cu concursurile planor, faza a II-a și propulsor B1 pe Aerodromul din Gherăiești. Joi, în același loc va avea loc ultima etapă a competiției numită planor A1R/C, după care către seară va avea loc festivitatea de premiere.
Deși sunt bine pregătiți, tinerii spun că au emoții în privința vremii. ”Aparatele nostre sunt puse la punct în cele mai mici detalii, însă să sperăm ca vremea va ține cu noi. Eu am lucrat aproximativ un an la aeromodelul meu și mi-ar părea rău să nu-l pot propulsa din cauza vântului”, ne-a spus Lurențiu Călin, unul dintre candidații băcăuani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite