Bacău: Rablele abandonate ocupă 200 de locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii se plâng că găsesc din ce în ce mai greu un spaţiu pentru a-şi lăsa maşina. Poliţia Primăriei a identificat anul trecut peste 320 de rable pe străzile oraşului, din care 68 au fost ridicate, iar 73 au fost casate chiar de proprietari.

Maşinile abandonate pe străzile din Bacău creează nemulţumiri în rândul şoferilor care rămân fără locuri de parcare în jurul blocurilor unde locuiesc. Cu roţile sparte, fără parbrize şi ruginite de trecerea timpului, acestea dau un aspect dezolant spaţiilor din faţa imobilelor.

„În faţa blocului avem o maşină abandonată de mai bine de un an. Nu vine nimeni să o ia. Arată groaznic, iar şoferii sunt nevoiţi mereu s-o ocolească ca să-şi parcheze maşina“, ne-a spus Miron Argeşanu, un băcăuan care locuieşte pe strada Războieni, numărul 7.
1.500 de locuri de parcare

Conducătorii auto sunt nevoiţi să cadă la mica înţelegere cu ceilalţi locatari ai blocului pentru a-şi parca maşina în zona în care locuiesc.

„Şi aşa avem puţine locuri de parcare, mai trebuie să ne şi înghesuim din cauza rablelor. Dacă ajungi seara, nu mai ai nicio şansă să-ţi laşi masina în faţa blocului, trebuie să o duci pe străzile apropiate sau să te înţelegi cu un vecin să nu-ţi ocupe locul“, ne-a declarat Dumitru Gânea, un alt băcăuan care locuieşte pe strada 22 Decembrie. În judeţul Bacău sunt înmatriculate 114.000 de autoturisme, iar 65.000 din ele circulă în municipiu. La acestea se adaugă alte 25.000 de autovehicule care tranzitează oraşul zilnic.

Toate acestea au la dispoziţie circa 1.500 de locuri de parcare create de Primărie, plus locurile de pe spaţiile din faţa blocurilor, unităţilor comerciale. „Familiile au şi câte două maşini. Unele sunt lăsate pe trotuar. Când vezi şi o maşină stricată lăsată de izbelişte te apucă toţi nervii“, a mai spus Dumitru Gânea.

Maşini vechi lăsate în voia sorţii

Anul trecut, Primăria a ridicat 68 de rable abandonate pe străzi. Alte 73 au fost ridicate chiar de proprietari, în urma somării. Doar 20 de băcăuani şi le-au revendicat pe cele confiscate, însă când au aflat că trebuie să plătească 2.000 de lei ca să o poată lua înapoi s-au lăsat păgubaşi.

„Suma li s-a părut mult prea mare şi au preferat să le dăm noi la fier vechi“, ne-a spus Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău. De asemenea, 53 de băcăuani vor fi somaţi în această lună să-şi ridice rablele de pe spaţiul public, iar în cazul altor 22 de maşini se caută stăpânii.

Petru Manole, VÂNZĂTOR: Locurile de parcare sunt insuficiente. Cine îşi abandonează maşina trebuie amendat.

Radu Ştefan, COMERCIANT: Primăria ar trebui să facă neapărat parcări subterane. Cu sau fără rable, oraşul este sufocat de maşini.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite