Bacău: Perspective noi pentru RAFO Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Perspective noi pentru RAFO Oneşti
Bacău: Perspective noi pentru RAFO Oneşti

Guvernul a adoptat miercuri un memorandum pentru acordarea unei garanţii de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru RAFO Oneşti.

RAFO Oneşti va continua programele de modernizare şi diversificare a producţiei, după ce Guvernul a adoptat miercuri un memorandum pentru acordarea unei garanţii de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru rafinărie, după cum a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern.


Am adoptat un memorandum prin care Guvernul îşi arată disponibilitatea de a acorda o garanţie de stat în valoare de 330 de milioane de euro pentru Rafo în vederea realizării planului investiţional şi pentru realizarea, în fapt, a noului lanţ petrochimic Rafo-Oltchim-Arpechim şi care, pe de o parte, va duce la salvarea a peste 1.500-2.000 de locuri de muncă şi, pe de alta parte, va contribui la realizarea unui lanţ petrochimic extrem de important pentru industria şi economia românească”, a declarat Boc.

Decizia vine la mai puţin de o lună după vizita întrerpinsă la RAFO de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a declarat la momentul respectiv că este gata să devină un prieten al rafinorilor oneşteni, după ce RAFO şi-a achitat integral datoriile către statul român. Băsescu şi-a declarat atunci intenţia de a sprijini RAFO în planurile sale de dezvoltare.

 Reprezentanţii RAFO spun că decizia Guvernului permite societăţii să îşi continue planurile de modernizare şi dezvoltare. „Preşedintele a constatat RAFO există, că aici muncesc oameni, că avem un program de investiţii în lucru. A fost nevoie să vadă documentaţia cu privire la proiectele de modernizare, iar acordarea garanţiilor de stat este pasul firesc”, a declarat Ion Marian, liderul sindicatului „Rafinorul”. Reprezentantul RAFO a mai adăugat că „pentru noi, ca salariaţi, înseamnă că ne păstrăm locurile de muncă, iar pentru administraţie, se garantează accesul la resurse financiare vitale pentru deblocarea proiectelor de investiţii”. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite