Propunere şoc: Cruce și monument în memoria lui Dinu Damaschin la Curtea de Apel Bacău UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Botomei propune ca instanţa să se numească Curtea de Apel „Erou Dinu Damaschin“
Vasile Botomei propune ca instanţa să se numească Curtea de Apel „Erou Dinu Damaschin“

Vasile Botomei cere Ministerului Justiției și Consiliului Superior al Magistraturii ca instanța de apel din Bacău să ia denumirea „Dinu Damaschin", deoarece acesta și-ar fi sacrificat viața pentru drepturile omului.

ora 18.26: Avocatul băcăuan dr. Vasile Botomei propune, în cazul în care nu se doreşte schimbarea denumirii Curţii de Apel, ca sala în care a murit Damaschin să-i poarte numele. Totodată, el a făcut şi sesizare la CSM împotriva judecătorilor şi procurorilor implicaţi în judecarea interlopului băcăuan. „Am făcut o sesizare, în vederea efectuării unei cercetări administrative, cu privire la stabilirea vinovăţiei de malpraxis a persoanelor implicate în acest dosar. Am reclamat completul de judecată al Curţii de Apel, procurorul de caz dar şi poliţiştii care l-au avut în pază", a mai spus Botomei.

Ora 12.40 Preşedintele Curţii de Apel Bacău susţine că nicăieri în ţară o instanţă nu este denumită după vreun om. „Faţă de această propunere nu am ce comenta. Există săli de judecată în Capitală denumite după jurişti celebri, dar nu sunt instanţe în ţară care să poarte numele unor oameni“, a spus Cătălin Şerban, preşedintele Curţii de Apel Bacău.

Trupul lui Dinu Damaschin, cât pe ce să fie furat de la morgă

Ora 8.00 Cunoscutul doctor în drept vrea să amplaseze pe clădirea Curții de Apel Bacău o cruce roșie, cu o plăcuță, care să anunțe moartea interlopului băcăuan. Vasile Botomei consideră că Damaschin este un martir, care a reușit să tragă un semnal de alarmă asupra abuzurilor din Justiție.

Trupul lui Dinu Damaschin, depus la Capela Cimitirului Central din Bacău

„Este oportună amplasarea unui monument în memoria lui Dinu Damaschin, care și-a sacrificat viața pentru a dovedi că procurorii și judecătorii din România nu respectă drepturile omului, cu privire la prezumția de nevinovăție dar și la gestionarea dreptului de apărare", a spus Vasile Botomei.

Dinu Damaschin: „Vreau să mor, să fiu ars, iar cenușa să fie aruncată deasupra României“

Vasile Botomei, care și-a înființat un barou propriu de avocați, a început deja demersurile pentru amplasarea monumentului. „Va fi o cruce roșie, pe clădirea Curții de Apel, și o plăcuță care ilustrează jertfa pentru dreptate".

Medicii legişti: „Damaschin nu a făcut greva foamei!”

Curtea de Apel „Dinu Damaschin"

Sugestiile avocatului băcăuan vor fi ajunge curând pe masa Ministerului Justiției. Vor fi trimise memorii atât la Comisia Abuzurilor din Parlamentul României, la Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției, cât și instituțiilor europene în drept, pentru ca acestea să afle ce s-a întâmplat în Bacău. „Îmi asum și propunerea de schimbare a denumirii Curții de Apel Bacău, în Curtea de Apel „Dinu Damaschin". În București, sălile Curții de Apel au luat numele unor mari personalități în drept. Nu văd de ce nu s-ar accepta ca în Bacău, instanța să ia numele unui om care și-a dat viața pentru dreptate", a mai spus Botomei.

Numărul tinerelor traficate de Damaschin a crescut. Au mai apărut alte trei fete în dosar

Pentru a vedea reacțiile conducerii Curții de Apel Bacău dar și a altor magistrați, dar și care sunt șansele ca o astfel de propunere sa fie acceptata, rămâi pe bacau.adevarul.ro.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite