Bacău: Promoţiile de vară, salvarea patronilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Promoţiile de vară, salvarea patronilor
Bacău: Promoţiile de vară, salvarea patronilor

Oamenii dau năvală în unităţile unde administratorii au „topit“ preţurile la tricouri, bermude şi sandale.

Patronii magazinelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte din Bacău susţin că reuşesc să-şi crească cifra de afaceri în plină criză economică. Majoritatea administratorilor au ieftinit cu până la 50% preţurile mărfurilor de pe rafturi, fapt care i-a atras pe băcăuani la cumpărături ca un magnet.

Strategia este standard, dar le aduce încasări-record. Vitrinele care afişează reduceri cuprinse între 30 şi 70% le fură ochii mai ales tinerilor, care se află în căutare de haine ieftine pentru sezonul estival. „Preţurile mici îţi permit să-ţi cumperi tot ce-ţi doreşte inima. Cum zice lumea, am făcut terapie prin shopping. Mi-am luat cu 200 de lei, banii pe care îi dădeam acum o lună pe un singur produs, o rochie, o curea şi sandale“, ne-a spus Ioana Dumitriu, studentă. Administratorii magazinelor spun că reducerile aplicate în mijlocul sezonului îi salvează de la faliment. „Oamenii au din ce în ce mai puţini bani. Dacă nu ieftineam produsele noastre, chiar dacă sunt din piele, nu erau cumpărate decât de persoanele cu venituri mari. Am ales să le reducem la jumătate ca să ne atragem cât mai mulţi clienţi“, a spus Celina Farţade, şefa unui magazin de încălţăminte din centrul oraşului.

Marfă la jumătate de preţ

Cele mai căutate articole sunt costumele de baie, pantalonii, tricourile, jeanşii, sandalele şi saboţii. Toate pot fi achiziţionate la preţuri care pornesc de la 10 lei. „Dacă la începutul lunii iunie ne vindeam tricourile cu 29 de lei, acum băcăuanii le pot cumpăra cu 13 lei. Cămăşile costă 9,9 lei de la 19,9 lei, iar ochelarii de soare i-am ieftinit de la 15 la 9 lei de trei zile“, a explicat Ionuţ Ciobanu, proprietarul unui magazin de pe strada Mărăşeşti. Ieftine sunt şi costumele de baie, care se vând în această perioadă la preţuri cuprinse între 10 şi 25 de lei, dar şi sandalele, care pornesc de la 40 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite