Bacău: Promisiuni cât pentru două decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Promisiuni cât pentru două decenii
Bacău: Promisiuni cât pentru două decenii

Edilii băcăuani vorbesc despre un oraş de vis peste 20 de ani  

Declaraţiile oficialilor, că vor schimba faţa municipiului în următorii ani, sunt luate în serios de foarte puţini băcăuani.

Se va schimba ceva peste 20 de ani în municipiul Bacău? La această întrebare localnicii răspund deschis: „Nu!“. Iar cei intervievaţi au un singur argument. „Uitaţi-vă ce s-a făcut de la Revoluţie încoace şi veţi înţelege de ce sunt aşa de pesimist. S-a construit prea puţin, dar s-a distrus aproape tot ce era bun“, spune dezamăgit băcăuanul Ioan Mancaş.

Autorităţile, în schimb, promit că Bacăul va fi un pol de dezvoltare peste două decenii, iar aspectul oraşului se va modifica radical.  „Am obţinut o finanţare de 2 milioane de lei de la Guvernul României pentru a amenaja un nou parc de trei hectare în jurul Bazinului Olimpic“, susţine Viorica Marcu, şeful Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bacău. Acesta mai spune că, în mod cert, în anul 2030 băcăuanii vor mai avea o oază de verdeaţă în „imperiul“ betoanelor.

Sistemul sanitar va fi scos din moarte clinică

Planurile municipalităţii sunt mari şi în privinţa Insulei de Agrement, pe care se doreşte realizarea unui fel de turism autohton. Potrivit proiectului, în zona de agrement a municipiului se vor construi un bazin de înot în aer liber, spaţii speciale destinate practicării de sporturi nautice, terenuri de tenis şi de fotbal. „Toate marile oraşe străbătute de râuri profită de ele pentru a face turism. Noi avem Bistriţa. Deci, ar trebui să fie exploatată această oportunitate“, intervine şi Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Băcăuanii sunt îngrijoraţi mai ales de sistemul sanitar şi de prigoana micilor comercianţi. Spitalul Municipal este asul din mâneca edililor, care promit să scoată din moarte clinică sistemul de sănătate băcăuan.

„Cu siguranţă că acest spital va funcţiona la capacitate maximă în 2030. El va deservi doar locuitorii municipiului şi va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Comerţul este o problemă spinoasă pentru mulţi  angajaţi sau investitori mici, care îşi văd ameninţate veniturile.

„Nu cred că pieţele actuale vor mai exista. Nu ne vom mai permite să coborâm la colţul blocului să ne cumpărăm diverse lucruri. Va trebui să ne facem cumpărăturile doar de la supermarket“, este de părere băcăuanul Dorin Costandache.

Ce promit edilii pentru 2030

- Un parc de trei hectare lângă Bazinul de Înot;
- Sporturi nautice pe Insula de Agrement;
- Un comerţ civilizat;
- Un sistem medical sănătos; 
- Un teatru de vară modern.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite