Promenadă cu peripeţii pe gresia din centrul Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanii păşesc cu grijă printre plăcile desprinse din trotuar
Băcăuanii păşesc cu grijă printre plăcile desprinse din trotuar

Trotuarul de pe Nicolae Bălcescu a rămas fără plăcile montate şi s-a umplut de cioburi. Primăria a pasat vina pe vechea administraţie, dar a promis că anul acesta va aduce pavaj nou şi mobilier stradal din lemn sau inox.

De ani de zile băcăuanii s-au obişnuit să se plimbe prin centrul oraşului în timpul lor liber, dar acest lucru a devenit în ultimii ani un „sport“ mai puţin plăcut. Motivul îl constituie starea proastă în care se află pavajul din gresie, care domină mare parte din centrul municipiului Bacău.

Trotuarul a fost modernizat în 1990, dar ploile şi timpul l-au transformat într-o vechitură numai bună de ocolit. Mai mult, reparaţiile care s-au efectuat anual nu au făcut altceva decât să strice şi mai tare calitatea trotuarului.

Plăci de gresie mărunţite şi aruncate în mijlocul trotuarului, ciment măcinat de timp, acesta este peisajul de care atât băcăuanii, cât şi cei veniţi în vizită în oraş au parte când vor să se plimbe prin centrul urbei.

Muncă de mântuială

„Gresia este de cea mai proastă calitate. Este foarte subţire. Şi la mine acasă am o gresie mai rezistentă. Au făcut o lucrare de mântuială, ca să ne scoată ochii“, ne-a spus supărat George Nica, un băcăuan aflat în trecere prin centrul Bacăului.

Sătui să tot înlocuiască plăcile de gresie cu unele noi, muncitorii trimişi de municipalitate au aplicat o soluţie care a făcut ca trotuarul să devină un adevărat mozaic de gropi şi praf. „Acolo unde au constatat că lipsesc plăci de gresie au nivelat cu ciment. Acesta s-a măcinat la prima ploaie, iar rezultatul este că trotuarul arată şi mai rău ca la început. Mie îmi este ruşine să le spun celor care vin în vizită în oraşul nostru că acesta este centrul Bacăului“, ne-a declarat Roxana Ciucur, o adolescentă. Reprezentanţii Primăriei Bacău recunosc că actuala zonă de promenadă a oraşului arată ca un maidan, însă consideră că vina nu le aparţine.

„Vechea administraţie a montat aceste plăci de gresie. Într-adevăr, acestea nu sunt adecvate pentru un trafic stradal. Noi am mai făcut cârpeli pe unde s-a putut, dar fără succes. Nu am vrut însă să băgăm foarte mulţi bani în reparaţii pentru că intenţionăm să schimbăm în totalitate faţa acestui trotuar“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Loredana S., STUDENTĂ: Este rușinos ca nici măcar în centrul orașului să nu avem trotuare de care să fim mândri.

Veronica S., CONTABILă: S-a făcut o treabă de mântuială, iar centrul orașului este o oglindă a comunității în care trăim zi de zi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite