Bacău: Proiecte culturale la Centrul ”George Apostu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Proiecte culturale la Centrul ”George Apostu”
Bacău: Proiecte culturale la Centrul ”George Apostu”

Începând cu această săptămână băcăuanii sunt invitați la o serie de manifestări cu ”iz” artistic.

Centrul Cultural ”George Apostu” a pregătit pentru băcăuani o serie de surprize în această toamnă. În luna octombrie, conducerea centrului va organiza ce-a de a XIX-a ediție a ”Saloanelor Moldovei” la care se daugă proiectul ”Dans Contemporan Bacău 2009”. La scurt timp, va avea loc și ”Simpozionul Național de Estetică” ajuns la cea de a XV-a ediție.

În prembulul acestei oferte culturale, pasionații de artă sunt invitați  joi, la ora 17.00, la centru pentru a lua parte la vernisajul expoziției de sculptură realizată de artistul bistrițean Maxim Dumitraș.

Evenimentul va fi completat de o altă, manifestare care se va desfășura sub genericul ”Spectacolul Cărții”. Cu acest prilej se va lansa albumul de artă”Maxim Dumitraș-de la natură la sens”.

Despre artist, operă şi expoziţie va vorbi crticul de artă Pavel Şuşară, în a cărui opinie ”asemenea lui Paciurea şi, mai ales, lui Brâncuşi, Dumitraş evadează din istoria occidentală a sculpturii, din istoria ei clasico-renascentistă, şi fuge în protoistorie, în substrat, în Vechiul Testament, în nonfigurativ şi în combustia interioară, nondiscursivă a creaţiei, în atemporal şi în iluzia veşniciei”.

Discursul său va fi completat de criticul Cosmin Năsui și coautorul albumului prezentat.

Programul zilei va fi încheiat de concertul cvartetului de chitară clasică Alhambra din Iaşi, în componenţa Daniel Constantin Dragomirescu, Cezar Ionuţ Lefter, Marius Ţîmpău, Ilie Aurelian Zugrav”, a menționat Mariana Popa, referent de specialitate în cadrul centrului. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite