Programul ”Casa Verde” aduce Bacăului 3,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău a primit undă verde pentru punerea în aplicare a mult discutatului program "Casa Verde". Cei interesați de obținerera subvențiilor își pot depune dosarele începând cu data de 1 iulie

Programul se adresează persoanelor fizice care doresc să-și instaleze în locuințe instalații de încălzire pe bază de panouri solare, peleți, tocătură lemnoasă, brichete, deșeuri vegetale și forestiere și centrale geotermale. Conform programului cei care vor decide să apeleze la astfel de instalații vor primi de la bugetul Fondului de Mediu, sub formă de subvenție, fie 6.000 de lei, fie 8.000 de lei.

Sumele sunt fixe și vor fi acordate în funcție de sistemul de încălzire pe care solicitanții au optat să și-l monteze. "Județul Bacău a primit pentru acest program 3,5 milioane de lei.Banii vor fi acordați însă numai după ce proprietarii finalizează investiția și după ce primesc confirmarea că dosarul lor este eligibil", a declarat Paul Toderică, director coordonator al APM Bacău.

Sfaturi pentru cei interesați

Cum valoarea subvențiilor este împărțită pe două categorii în sume fixe un calcul simplu ne arată că de acest program vor putea beneficia decât maxim 600 de cetățeni.

Singurii care vor putea pune mâna pe suma de 8.000 de lei, cea mai mare dintre cele două tipuri de subvenții, sunt cei care vor decide să-și monteze centrale geotermale.  "O astfel de centrală costă aproximativ 20.000 de lei. Eu îi sfătuiesc însă pe cetățeni să nu se apuce de investiție până nu analizăm noi dosarul. Nu se acordă plăți în avans iar dosarele pot fi depuse la sediul nostru începând cu data de 1 iulie", a mai spus Toderică.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite