Profesorii băcăuani au ieșit în stradă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2000 de dascăli băcăuani au mărșăluit prin centrul orașului pentru a-și arăta nemulțumirile legate de deciziile luate la nivelul Ministerului Educației.  

UPDATE ORA 13.45 Tot potrivit calendarului, circa 90% din cadrele didactice din judeţul Bacău refuză să treacă note sau calificative în catalog. Evaluarea elevilor la clasă se desfăşoară în mod normal, doar că rezultatele sunt notate în caietul personal al dascălului.

UPDATE ORA 12.30 La protestul de astăzi s-au adunat circa 2.200 salariaţi din Bacău şi comunele limitrofe, dar şi din şcolile de pe Valea Zeletinului, Siretului, Bistriţei, Berheciului şi Podu Turcului. Săptămâna viitoare, marţi, vor organiza un miting asemănător dascălii din zona Moineşti şi Comăneşti, iar, joi, cei din zona Oneşti.

Cadrele didactice din judeţul Bacău sunt hotărâte să respecte calendarul de acţiuni de protest stabilit la începutul lunii martie.

Nemulţumiţi de situaţia actuală în care se găseşte învăţământul românesc, circa 2000 de dascăli băcăuani vor să mărşăluiască astăzi pe centrul oraşului.

La ora 12,30, înarmaţi cu pancarte şi steguleţe, profesorii vor pleca din parcarea stadionului municipal şi se vor opri în faţa Palatului Administrativ unde este programat un miting.

Aceste proteste nu urmăresc majorări salariale. Nemulţumirile noastre sunt legate de subfinanţare, disponibilizări, nerespectarea prevederilor legale care garantează tuturor bugetarilor menţinerea salariului brut la nivelul lunii decembrie 2009 şi noua Lege a Educaţiei", ne-a spus Iulian Oprişan, vicepreşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite