Bacău: Profesorii titularizaţi refuză să predea la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Profesorii titularizaţi refuză să predea la ţară
Bacău: Profesorii titularizaţi refuză să predea la ţară

În judeţul Bacău au rămas 421 de catedre nerevendicate

Doar o treime din dascălii care au dreptul să-şi aleagă catedră se arată dispuşi să profeseze.

Din cele 627 de catedre titularizabile existente în judeţul Bacău, doar 206 au fost repartizate în urma examenului susţinut pe data de 15 iulie. Cele 421 de posturi încă libere vor rămâne, conform regulamentului, netitularizabile pentru următorul an şcolar şi vor fi ocupate de profesori suplinitori.


Toate catedrele neocupate sunt în mediul rural. Mulţi dintre cei care au luat cel puţin 7 la examenul de titularizare le-au refuzat“, a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt al IŞJ Bacău. Reprezentanţii IŞJ au mai spus că situaţia este asemănătoare cu cea de anul trecut când, după prima etapă la titularizare, locurile au fost ocupate în proporţie de 40%. Cei mai bucuroşi de situaţia existentă sunt candidaţii care nu au reuşit să obţină nota 7 la examen, dar îşi doresc să ocupe un loc la una din catedrele puse la dispoziţie de IŞJ.

Mai bine la ţară
decât fără serviciu


Prefer să mă duc ca suplinitor decât să stau acasă fără serviciu. Poate la anul voi lua o notă mai mare şi voi prinde un post de titular. Anul acesta nu am reuşit să iau decât nota 6“, a spus Paula Stelian, una dintre candidatele la concursul de titularizare în învăţământul de stat românesc.
 
Posturile nedorite ar
putea fi ocupate în august


Chiar dacă locurile nu vor fi ocupate nici după redistribuirea lor, către candidaţii care au obţinut la examen note între 5 şi 7, reprezentanţii IŞJ spun că până la începerea anului şcolar vor găsi cadre didactice pentru locurile rămase vacante.
Se va organiza un examen pentru profesori suplinitori la sfârşitul lunii august, iar dacă şi atunci locurile rămân neocupate atunci vom apela la profesori calificaţi ieşiţi la pensie“, a precizat Claudia Merticariu referitor la soluţia de avarie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite