VIDEO Elevi pălmuiţi şi traşi de păr la ora de matematică în Bacău UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ciobanu, pozat dormind cu capul pe catedră
Gheorghe Ciobanu, pozat dormind cu capul pe catedră

Gheorghe Ciobanu, profesor de matematică la Şcoala „Mihail Sadoveanu“ din Bacău, a dat cu subsemnatul la Poliţie după ce săptămâna trecută ar fi lovit doi elevi de la clasa a VII-a.

Ora 17.10 Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău au anunţat că aşteaptă până joi dimineaţă o informare asupra incidentului de la Şcoala „Mihail Sadoveanu“, dar că nu pot lua măsuri directe asupra profesorului de matematică. „Şcoala are întreaga competenţă să aplice sancţiuni în acest caz. Prin Consiliul de Administraţie din care fac parte profesori, părinţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale se iau măsuri în urma anchetei unei comisii de disciplină. Nu suntem toleranţi cu asemenea fapte, dar putem interveni doar dacă nu se aplică măsurile impuse de lege“, a spus Florin Lazăr, şeful IŞJ Bacău.

Ora 15.40 Directoarea şcolii susţine că a discutat cu profesorul de matematică despre incident şi că va fi convocată comisia de disciplină care va propune măsuri. „Am rămas siderată după ce am văzut filmul. Nu avem nicio plângere din partea părinţilor, dar noi ne-am autosesizat. Domnul profesor recunoaşte ce a făcut, dar nu-şi explică de ce a reacţionat aşa. Se va întruni comisia de disciplină care va analiza cazul şi va dispune măsuri în acest caz“, a spus directoarea Danisia Dumea.
Gheorghe Ciobanu ar trebui să iasă la pensie peste trei luni.

Ora 15.15 Profesorul de 64 de ani, cu peste 46 de ani vechime la catedră, este acuzat de părinţii unui elev bolav de astm bronşic că l-a bătut, pălmuit şi păruit. Un coleg al copilului ar fi fost şi el plesnit de Gheorghe Ciobanu. Scenele violente au avut loc săptămâna trecută în timpul orei, când băiatul bolnav de astm şi-a anunţat colegii imediat după pauză: „Vine Ciobanu!“.

Fetiţă de nouă ani izbită de maşină în plină stradă

La auzul acestei propoziţii dascălul s-a enervat şi i-a ameninţat pe elevi că le dă lucrare de control dacă nu spun cine a strigat „Vine Ciobanu!“. Unul dintre elevi, pentru a evita extemporarul, şi-a asumat vina, deşi nu el strigase. Dascălul a început să-l pălmuiască până în spatele clasei moment în care s-a ridicat şi băiatul bolnav de astm bronşic care strigase. Dascălul l-a bătut şi pe acesta.

Elevii au filmat scenele care au ajuns la conducerea şcolii. Dascălul acuzat are o altă versiune. „Nu este adevărat. Nu l-am bătut, doar l-am tras de păr. Eram în timpul orei şi făceau probleme, alergau şi deranjau ora. Am plătit pentru asta. Regret profund. Regret, regret de mii de ori! În cei 46 de activitate nu am mai trecut prin aşa ceva“, a spus bărbatul care miercuri a dat declaraţii în faţa poliţiştilor.

Vezi aici imagini cu bătăia profesorului

Profesorul crede că directoarea şcolii a făcut public cazul. „Directoarea s-a dat deşteaptă că a făcut studii la Sorbona şi a dat filmul la presă“, a mai spus Ciobanu. Profesorul ar trebui să iasă la pensie peste trei luni.

Colegii spun că Gheorghe Ciobanu era un profesor model, dar în ultima perioadă a avut mai multe probleme în familie, i-a murit mama, iar soţia sa a fost operată, şi probabil din această cauză a reacţionat aşa în faţa elevilor.

Vom reveni cu amănunte

Intră pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Citiţi şi:
Profesorul bătăuş din Bacău, ameninţat cu o armă albă de tatăl copilului pălmuit la ore UPDATE

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite