Profesor acuzat că a copiat o lucrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Casei Corpului Didactic (CCD) Bacău este învinuit de plagiat. Grabriel Stan este acuzat că ar fi publicat cursul unui fost formator, după ce a şters numele acestuia de pe materialul educaţional.

 În perioada 2006-2009, profesorul doctorand Gabriel Milan Sava, din Bârlad, a venit lector la CCD Bacău. În această perioadă, a predat cadrelor didactice băcăuane Managementul proiectelor educaţionale.


„La baza cursului au stat experienţa mea de 15 ani în domeniu, precum şi cele două publicaţii Managementul Proiectelor Educaţionale, volumul I şi II. Menţionez că, în această  perioadă, suportul de curs a fost asigurat de aceste două publicaţii“, explică profesorul.

Lucrarea, vândută cu 100 de lei

La începutul acestui an, lectorul bârlădean şi-a încetat colaborarea cu CCD Bacău în termeni amiabili. Zilele trecute, Gabriel Sava a avut surpriză să intre în posesia unui CD, difuzat printre cursanţii băcăuani, care i-a stârnit nemulţumirea. „Pe CD se aflau teoriile şi ideile mele. Ce m-a deranjat mai tare a fost faptul că din documente au fost şterse intenţionat toate referirile care pot indica persoana mea ca şi autor de drept“, adaugă Sava. Acesta susţine că materialul informativ s-a comercializat cu 100 de lei pe exemplar, fiind achiziţionat de peste 300 de cursanţi.


Cazul a ajuns pe masa procurorilor


Directorul Casei Corpului Didactic Bacău, Gabriel Stan, a sărit ca ars când a auzit că este acuzat de plagiat. „Materialul informativ a fost lăsat de bună voie de Gabriel Sava. Acolo sunt contribuţiile tuturor formatorilor. Contribuţia lui personală este, de cel mult, zece la sută“, susţine directorul Stan.


Acesta mai spune că nu are nicio emoţie legată de încălcarea drepturilor de autor pentru că este acoperit din toate punctele de vedere. „În perioada cât a fost lector la noi chiar l-am ajutat să-şi publice la editura CCD o carte. Lansarea a fost făcută tot la noi. Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea lovitură din partea lui“, declară Stan.  Profesorul prejudiciat este decis să nu lase nepedepsită „obrăznicia“ foştilor colaboratori băcăuani şi vrea să-i cheme în faţa instanţei.


„Am făcut o adresă către domnul Gabriel Stan prin care l-am notificat că i s-a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. I-am pus în vedere şi faptul că nu mai are voie să comercializeze materialul informativ care aparţine clientului meu“, afirmă avocatul Petrică Ivaşcu. Directorul Casei Corpului Didactic urmează să fie cercetat pentru încălcarea drepturilor de autori.       

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite