Bacău:Procurorii băcăuani au pus mâna pe principalii suspecți din cazul „Bariera“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre persoane au fost lăsate în libertate de magistrații Tribunalului Bacău iar a patra persoană are interdicție de a părăsi țara

Cătălin Bogdan Rusu (28 de ani), Romeo Zâmbreanu zis Calu (24 de ani), Constantin Manea zis Cătălin (36 de ani) și Oana Vicol (35 de ani) au fost reținuți pentru audieri de către procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Bacău.

Aceștia sunt acuzați că au orchestrat și pus la cale, alături de Adrian Botez Marin, acțiunea de pe data de 14 februarie în care Ion Dumitru Mironescu, zis Puiu, a fost bătut cu bestialitate la bariera din comuna Lilieci după ce o mașină a intrat intenționat în autoturismul condus de acesta. „Inițial s-a crezut că a fost un accident rutier însă acum avem suficiente dovezi că a fost o coliziune voită. Totul a fost o acțiune concertată, gândită în cele mai mici detalii de către agresori. Marin Botez este artizanul acestei acțiuni", a spus Felix Bănilă, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Acesta a mai spus că cele patru persoane reținute pentru audieri se află pe lista celor mai periculoși inculpați în dosarul „Bariera". Pe numele acestora s-a solicitat eliberarea de mandate de arestare însă magistrații Tribunalului Bacău au decis judecarea lor în stare de libertate iar termenul a fost stabilit pentru data de luni. „Inculpații reținuți de noi sunt acum liberi. A expirat măsura preventivă de reținere a lor iar Tribunalul Bacău a decis să le acorde termen pentru luni. În timpul audierilor inculpații au refuzat să facă declarații", a mai spus Felix Bănilă.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite