Primarul din Berzunţi s-a izbit cu tractorul instituţiei într-o furgonetă şi a fugit de la locul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Balan, primarul comunei Berzunţi, s-a ales cu dosar penal
Gheorghe Balan, primarul comunei Berzunţi, s-a ales cu dosar penal

Gheorghe Balan, primarul comunei Berzunţi, s-a ales cu dosar penal, întocmit de poliţiştii din municipiul Oneşti, după ce s-a izbit cu tractorul Primăriei într-o furgonetă ce aparţine unei firme de curierat.

Evenimentul a avut loc ieri, în jurul orei 16:00, când edilul, aflat la volanul unui tractor al Primăriei, a pierdut controlul autovehiculului şi a izbit o furgonetă care venea pe contrasens.
Primarul venea de la pădure cu remorca plină de lemne. Am auzit o bubuitură şi m-am dus să văd ce se întâmplă. Am văzut cum lama tractorului izbise în lateral furgoneta, care picase pe jumătate în şanţ" a povestit unul din martorii aflaţi la faţa locului.


Edilul a sărit la bătaie
Nicuşor Ichim (25 de ani), şoferul furgonetei, povesteşte de pe patul de spital cum s-a petrecut evenimentul. „Eu urcam o pantă, el o cobora. De jos, din vale, l-am văzut că nu poate stăpâni tractorul. Mergea când într-o parte, când în alta. Avea greutate mare în remorcă iar cabina tractorului, cu tot cu lamă, sărea ca o minge pe şosea. M-am oprit pe dreapta şi am aşteptat să treacă. Remorca s-a agăţat într-un podeţ iar el cu lama m-a izbit în lateral" a spus şoferul firmei de curierat.


Ichim a ieşit din maşină şi i-a cerut socoteală primarului. Nervos din cale afară, Gheorghe Balan a coborât din tractor şi a sărit la bătaie la şoferul furgonetei. „Noroc de nişte femei care au ieşit la poartă şi mi-au luat apărarea, spunând că după ce s-a izbit în mine mă mai ia şi la pumni" a mai adăugat Ichim.

Balan a dat bir cu fugiţii
Edilul s-a urcat în tractor şi a fugit de la locul accidentului. După ce şoferul furgonetei a sunat la 112, a apărut fiul primarului, împreună cu doi săteni, puşi pe harţă.
Au început să spună că primarul nu este vinovat şi că tot accidentul s-a produs din cauza mea. Primarul nu a mai fost de găsit, iar fiul său a spus să nu îl mai deranjăm, că are o şedinţă importantă la Moineşti" a relatat Ichim.


Ichim, internat la Secţia de Chirurgie
Şoferul furgonetei a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău şi internat la Secţia Chirurgie. Medicii afirmă că viaţa sa este în afara oricărui pericol. „Ieri nu-mi simţeam picioarele. Azi am început să le mai mişc, dar sunt amorţite. Ba mai mult, de la sperietură am probleme cu inima. Medicii au decis că trebuie câteva zile internat" a spus angajatul firmei de curierat.

„N-am fugit nicăieri! L-am așteptat pe Ichim la Primărie!"

Primarul Gheorghe Balan susține că nu este vinovat și că șoferul furgonetei s-a izbit singur în tractorul pe care el îl conducea. Ba mai mult, afirmă că s-a despărțit de Ichim în mod absolut amiabil. „Dacă nu sunt victime, de ce trebuia să stau acolo? Am plecat la Primărie că aveam treabă. L-am așteptat pe Ichim la primărie, dar nu a mai ajuns", a declarat primarul comunei Berzunți.

Poliţia a întocmit dosar penal
Pe numele primarului s-a întocmit dosar penal sub acuzaţiile de vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului" a declarat Emil Moroşanu, comandantul Poliţiei Oneşti. Primarului i s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili dacă a avut sau nu alcool în sânge.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite