Primarii din Republica Moldova fac schimb de experienţă cu cei din Bacău pe proiecte sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarii din județ și-au împărtășit experiența cu cei din Republica Moldova
Primarii din județ și-au împărtășit experiența cu cei din Republica Moldova

Proiectele sociale realizate de-a lungul timpului de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi de primăriile din judeţ sunt exemple de bună practică pentru 15 primari din Republica Moldova veniţi într-un schimb de experienţă în județ.

Edilii din Republica Moldova vizitează timp de trei zile mai multe comune în care vor lua contact cu principalele măsuri de protecţie socială. „Este un proiect benefic, finanţat de Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova. Noi avem un parteneriat cu ei încă din 2005. Este bine ca primarii moldoveni să se familiarizeze cu principalele realizări din domeniu, cu modalităţile de finanţare de la noi şi să vadă rezultatele în teren", a spus Sorin Braşoveanu, directorul DGASPC.

Delegaţia din Republica Moldova a vizitat  comunele Coloneşti şi Răchitoasa. Aici au putut vedea centrele de zi pentru copii, deschise pentru minorii proveniţi din familiile defavorizate. „Suntem cea mai săracă comună din judeţ. Din aproape 2250 de locuitori, doar 74 au locuri de muncă în comună. Tocmai de aceea, am înţeles să investim în oameni, cea mai preţioasă resursă", a spus primarul Valentin Mârzac.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite