Primăria răsplătește elevii merituoși cu întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.187 de elevi din județ au primit, în sfârșit, bursele școlare pentru lunile decembrie și ianuarie aferente anului anul școlar 2009-2010. Pentru a se realiza acest lucru Primăria Bacău a virat către școli suma de 328.050 de lei.

Chiar dacă au venit mai târziu compensațiile finaciare, acestea au ajuns deja în buzunarul copiilor. "În ciuda greutăților economice s-au găsit soluții în final ca elevii să primescă ceea ce li se cuvine și li s-a promis", ne-a declarat Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.

Programul burselor școlare a fost demarat în 2008, iar principalul scop al proiectului a fost acela de a stimula performațelor școlare ale tinerilor de liceu dar și de școală generală.

"Lunar, cei mai buni elevi din şcolile şi liceele băcăuane beneficiază de burse de excelenţă, în valoare de 100 de lei, de burse de performanţă de 75 de lei şi de burse de merit ce însumează 50 de lei. În felul acesta cei mai buni elevi ajung să primească 900 de lei, anual", ne-a mai spus Ionuț Tomescu.

Anual pentru burse municipalitatea alocă 1.460.000 de lei.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite