Primăria Bacău aruncă 40.000 de lei lunar pe facturile telefoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Primăriei Bacău nu se dau în lături când vine vorba de convorbirile telefonice pe banii bugetului public. Valoarea lunară a facturilor telefonice din ultimele trei luni, în rețeaua Romtelecom, a ajuns să depășească 30.000 de lei, în timp ce costurile convorbirilor în rețelele mobile valorează peste 10.000 de lei.

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, este de departe "lider" în topul vorbăreților.

Numai pe unul dintre cele două telefoane mobile de serviciu edilul scoate din bugetul public aproape 800 de lei în fiecare lună. Locul doi în top este ocupat de Liviu Scarlat, inspector la Serviciul Implementare Proiecte, care rupe din bugetul local, lună de lună, aproape 550 de lei.

Scarlat Liviu Costel

"Comunic permanent cu cetățenii"

Cei doi sunt urmați de Viorica Marcu, șefa Direcției Servicii Publice, care vorbește lunar de aproape 500 de lei.

"Coordonez o direcție de serviciu public. Comunic permanent cu cetățenii și cu cei de la conducerea Primăriei. Nu e o fericire să vorbesc toată ziua la telefon. Dacă sunt obiecții, solicitați să ne taie telefoanele", a afirmat  Viorica Marcu. Liviu Scarlat crede că prețul facturii sale telefonice a fost umflat artificial și garantează că nu vorbește mai deloc la telefon.

Viorica Marcu, sefa Directiei de Servicii Publice

"Nu cred că este adevărat. Suma este exagerată. Poate au greșit cei care v-au dat aceste informații. Eu nu am mai multă treabă decât șefii mei. De ce să am asemenea facturi? Eu când ajung acasă, arunc telefonul", s-a justificat inspectorul de la Implementare Proiecte, deși l-am asigurat că că informațiile sunt primite pe cale oficială și semnate chiar de șefii săi.

Stavarache, ocupat!

Contactat pe unul dintre cele două telefoane de serviciu, edilul Romeo Stavarache a refuzat să ne prezinte un punct de vedere despre prețul pe care în plătește municipalitatea pe convorbirile sale.

"Sunt ocupat acum. Sunt într-o ședință. O să revin eu cu un telefon mai târziu", a afirmat Stavarache, însă până la închiderea ediției edilul nu ne-a mai contactat.

Salariul mediu al unui lucrători din Primăria Bacău este de 588 de lei, iar anul acesta au fost puși pe lista de disponibilizați 390 de angajați dintr-un total de 927.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite