Primăria Bacău, obligată să plătească datoriile lui Sechelariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a ajuns aici după ce firma de transport a fostului edil a încasat în avans de la Kaufland 2,5 milioane de euro. Deoarece Sechelariu nu are de unde să returneze banii, instanța a decis ca Primăria să achite suma în locul lui fostului primar

Băcăuanii s-au trezit victime colaterale în afacerea Dumitru Sechelariu - Kaufland. Asta după ce Primăria Bacău a fost înștiințată de către Curtea de Apel că este obligată să vireze sumele pe care le plătea lunar către SC Transport Public, în contul Kaufland. 

Datoria totală este de peste 10 milioane de lei și reprezintă de fapt avansul primit de Dumitru Sechelariu de la Kaufland pentru terenul de 33.375 de metri pătrați de sub clădirile SC Transport Public situat în cartierul Narcisa. Cum afacerea dintre fostul edil și Kaufland nu s-a mai finalizat, Sechelariu a fost somat în instanță să dea înapoi banii primiți. „Societatea de Transport Public nu are de unde să plătească acești bani. Situația este dramatică la această firmă. Anul trecut am avut pierderi de circa 9 miliarde de lei. Am cerut majorarea prețului la bilet și de fiecare dată ni s-a respins", a declarat Dumitru Sechelariu.

Primăria a ajuns în această „ecuație" deoarece ea este principala instituție care virează bani în firma transportatoare.

„Sunt foarte îngrijorat!"

De partea cealaltă, Romeo Stavarache, primarul municipiului crede că situația creată riscă să îi lase pe băcăuani fără principalul mijloc de transport în comun din oraș.

Cum Primăria Bacău va trebui să se supună deciziei Curții de Apel pentru a nu fi blocate conturile instituției, edilul este convins că în scurt timp activitatea la SC Transport Public riscă să se blocheze. „Sunt foarte îngrijorat! Este posibil ca societatea lui Sechelariu să nu mai poate funcționa. În vara anului trecut noi am vrut să organizăm o licitație pentru a tranșa problema transportului public din oraș. Din păcate Prefectura Bacău a atacat în instanță organizarea licitației", a spus Stavarache.

În replică, Constantin Scripăț, prefectul județului nu crede că instituția pe care o reprezintă se face vinovată de situația creată. Mai mult chiar, acesta este decis să nu renunțe la contestația depusă în vară. „Nu puteam fi de acord cu acea licitație. Nu era una legală pentru că se baza pe niște facturi proforme", a spus prefectul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite