Prima slujbă oficiată în oraş pentru surdo-muţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enoriaşii s-au adunat în bisericuţa din lemn
Enoriaşii s-au adunat în bisericuţa din lemn

La Biserica „Acoperământul Maicii Domnului“ din Bacău s-a ţinut în această dimineaţă prima slujbă pentru persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire. Oamenii au venit la paraclisul din lemn ridicat în curtea lăcaşului  aflat încă în construcţie, care a fost sfinţit de preotul paroh Gabriel Ichim şi alte şase feţe bisericeşti de la bisericile din oraş, în frunte cu protopopul Gheorghe Tomozei.

Persoanelor surdo-mute le-a fost tradusă prin semne slujba de către preşedintele Asociaţiei Surdo-Muţilor din Bacău, Ionel Blidariu. „Faptul că putem lua şi noi parte la astfel de slujbe şi să le şi întelegem este un lucru extraordinar pentru comunitatea noastră. E un mijloc de a primi educaţie morală şi religioasă“, ne-a spus Ionel Blidariu.

El a precizat că va sta în fiecare duminică de acum înainte în dreapta preotului pentru a traduce slujbele. „Pentru că în biserică vor veni atât surdo-muţi, dar şi persoane care nu au astfel de deficienţe am hotărât să ţinem slujbele în mod normal, însă vor fi traduse cu ajutorul lui Ionel Blidariu. Când el nu va putea veni le voi ţine eu şi verbal şi gestual“, ne-a declarat preotul Gabriel Ichim.


Biserica „Acoperământul Maicii Domnului“ este prima din Bacău construită special pentru persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire. Lucările au început în 2007, iar pe 19 noiembrie 2008 s-a sfinţit piatra de temelie. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite