Prezenţă slabă la mitingul profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii băcăuani au ieşit astăzi în stradă, pentru a doua oară în ultima săptămână. Aceştia şi-au strigat nemulţumirile legate de reducerile salariale şi a disponibilizărilor anunţate.

Cadrele didactice din Bacău au ieșit astăzi din nou în stradă. Deşi liderii de sindicat din învăţământ au anunţat participarea a circa 3.000 de persoane, la mitingul de protest abia dacă s-au strâns 1.000 de oameni.

Aceştia şi-au dat întâlnire pe platoul stadionului de fotbal şi de acolo au plecat în marş spre Palatul Administrativ unde au protestat vreme de aproape două ceasuri. În tot acest timp, profesorii au cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

„Am pierdut atâtea sporuri, salariile sunt de mizerie şi tot de la noi vor să taie. Cele mai importante disponibilizări s-au făcut în învăţământ, iar din toamnă alţi oameni vor fi daţi afară. Aşa nu se mai poate! Cei care sunt acum la conducerea ţării trebuie să plece acasă", a spus Manole Chiriac, preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ Bacău.

Acţiunea de astăzi a fost una mult mai paşnică decât cea de săptămâna trecută. Profesorii spun că sunt hotărâţi să nu cedeze şi au de gând să boicoteze anul şcolar. „Eu câştig acum 1.100 de lei. Dacă îmi taie 25%, nu voi mai avea cu ce să-mi plătesc facturile. Pe cei de la conducere nu-i interesează acest lucru pentru că ei nu simt criza", ne-a spus Corina  Pruteanu, cadru didactic.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite