Prețul gigacaloriei a rămas același ca anul trecut în municipiul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 20.300 de băcăuanii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor scoate din buzunar aceiași bani ca în iarna trecută.

Prețul de producție la CET Bacău este de 283 de lei pe gigacalorie, însă băcăuanii vor achita doar 154,8 lei. Subvenția acordată de primărie este de 128,2 lei, adică aceeași de care abonații CET Bacău au beneficiat și în iarna 2010-2011. Dacă cei care locuiesc în garsoniere vor scoate lunar din buzunar aproximativ 200 de lei, cei care stau în apartamente cu două camere vor ajunge să plătească pentru căldură peste 300 de lei.

Cele mai mari facturi le vor veni însă proprietarilor care au apartamente cu trei camere. Aceștia vor avea de achitat,  în medie pe lună peste 400 de lei, pentru încălzirea locuinței.

Peste 40.000 de locuitori ai Bacăului au însă centrale termice proprii. Pentru ei, facturile din această iarnă vor fi mai mari în medie cu aproape 15% față de anul trecut. Prin urmare, anul acesta,  pentru o garsonieră proprietarul va achita aproximativ 150 de lei pe lună, pentru un apartament de două camere aproape 250 de lei, pentru o lociunță cu trei camere, peste 300 de lei, iar pentru unul cu patru camere, facture poate ajunge și la 400 de lei.

Băcăuanii care au optat pentru central pe lemne vor plăti 300 de lei pentru fiecare metru cub. Cum pentru o singură sobă din casă sunt necesari aproximativ trei metri cubi de lemne pentru a depăși iarna, băcăuanii sunt nevoiți să plătească minim 900 de lei pentru o singură sobă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite