Bacău: Preţul la terenuri a intrat la apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un metru pătrat de pământ a ajuns să se vândă şi cu un euro

La Luncani, zona în care băcăuanii cu bani au cele mai multe vile, preţurile au scăzut la jumătate. 

Vânzările de pe piaţa imobiliară băcăuană stagnează de mai bine de jumătate de an, deşi preţurile noi de pe piaţă au scăzut dramatic.
Proprietarii de terenuri scoase la vânzare sunt cei care au lăsat cel mai jos ştacheta preţurilor. Aceştia au ajuns să-şi atragă clienţii cu preţuri mai mici cu 50% decât la începtul anului.

„Preţurile terenurilor au scăzut la jumătate, indiferent dacă sunt în oraş sau în comunele limitrofe. Ieftinirea nu a adus însă nicio schimbare în piaţă pentru că, de câteva luni, nu mai vindem nimic“, ne-a declarat Adina Neagu, şefa unei agenţii imobiliare din Bacău.Nici dezvoltatorii imobiliari nu se mai încumetă să cumpere suprafeţe de teren pe care să construiască imobile.

Preţuri pentru
toate buzunarele

„În ultimii doi ani am cumpărat mai multe terenuri în Letea Veche şi Măgura, pe care am construit minicartiere de vile. Până în toamna trecută am reuşit să vând tot ce-am construit. Acum nu mă mai încumet să fac acelaşi lucru pentru că nu mai cumpără nimeni case“, ne-a explicat Aurel Stamate, administrator al unei firme de construcţii. În municipiu, valoarea unui metru pătrat de teren variază între 8 şi 700 de euro metrul pătrat.

„Pe strada Milcov, pentru un teren cu toate utilităţile, proprietarul cere acum 55 de euro pe metru pătrat, în condiţiile în care altă dată, preţurile din zonă ajungeau şi la 300-400 de euro“, ne-a mai spus Adina Neagu.
Terenurile din centrul Bacăului, care până acum un an se vindeau cu 1.000 de euro pe metru pătrat, acum îşi pot găsi cumpărători la preţuri reduse cu 30%.

În afara oraşului, piaţa imobiliară a înregistrat aceeaşi scădere. Cele mai mari preţuri pentru un metru pătrat în comunele din apropierea Bacăului variază între 20 şi 30 de euro.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite