Bacău: Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a scris numele pe 51.000 de ghiozdane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a scris numele pe 51.000 de ghiozdane
Bacău: Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a scris numele pe 51.000 de ghiozdane

Începutul anului şcolar le-a adus elevilor din sate o surpriză: fiecare a primit câte un ghiozdan plin cu rechizite, pe care este scris numele preşedintelui CJ.

Iniţiativa aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean, a fost aprobată de instituţia administrativă şi a fost pusă în practică în ultimele trei zile, odată cu începerea noului an şcolar. În toate satele şi comunele judeţului, elevii au primit câte un ghiozdan nou, de culoare roşie, inscripţionat cu numele lui Dragoş Benea, plin cu rechizite: creioane, carioci, penar, pix şi alte obiecte pe care le vor folosi la şcoală.

Rechizitele au costat 5.000.000 de lei noi, fonduri asigurate din bugetul judeţului. „Educaţia este una dintre priorităţile mele. De acest ajutor beneficiază 51.000 de copii din mediul rural şi în ultimele trei zile am avut reacţii bune din teritoriu. Nu consider că este un mare succes sau insucces al administraţiei locale, ci doar un proiect care a venit la timp pentru copii”, a declarat Dragoş Benea, preşedintele CJ.

Directorii de şcoli au început distribuirea rechizitelor către elevi. „A fost o acţiune benefică, este bine pentru copii că primesc aceste ghozdane. Nu ne-am fi dorit să aibă tentă politică şi chiar sper să nu fie ceva de ordin politic, ci un act benefic pentru copii din mediul rural”, a declarat Adrian Paraschiv, directorul şcolii din comuna Mărgineni.

În localitatea învecinată cu municipiul Bacău au primit rechizite 209 preşcolari, 342 de elevi din clasele I-IV şi 347de elevi din clasele V-VIII, care învaţă în trei şcoli din comună: Mărgineni, Baraţi şi Luncani. Cei mai mulţi dintre copii s-au bucurat de darul primit, mai ales că în mediul rural multe familii sunt sărace şi nu şi-au permis să le cumpere micuţilor toate cele trebuincioase la şcoală. Elevii care au primit rechizitele nu ştiau ce este Consiliul Judeţean şi nici cine este Dragoş Benea.

Preşedintele CJ, Dragoş Benea, a declarat că iniţiativa nu a avut caracter politic, nu implică PSD, ci este în interesul elevilor din sate, mai ales că se va hotărî abia în 2012 dacă va mai candida la o funcţie. "Numele meu este pe ghiozdane pentru că am scris proiectul cu mâna mea şi a fost iniţiativa mea. Nu este campanie electorală", a spus Benea.

O părere diferită au însă politicienii din alte partide, „Presedintele Dragoş Benea a găsit o nouă modalitate de a-şi face, destul de devreme, campanie electorală. Este vorba despre cele 50 de mii de ghiozdane pe care şi-a inscripţonat numele. I-aş recomanda să găsească o soluţie, deşi cred ca este cam târziu, pentru ştergerea acestei inscripţionări”, a declarat Neculai Olaru, preşedintele PD-L Bacău.

Conform hotarârii Consiliului Judeţean, circa 15.000 de preşcolari primesc rechizite în valoare de 85 de lei fiecare, 15.000 de elevi din clasele primare beneficiază de rechizite în valoare de 100 de lei iar peste 20.000 de elevi din clasele V-VIII primesc pachete în suma de 110 lei fiecare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite