Bacău: Preşedintele Băsescu a vizitat Rafo şi Aerostar Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Preşedintele Băsescu a vizitat Rafo şi Aerostar Bacău
Bacău: Preşedintele Băsescu a vizitat Rafo şi Aerostar Bacău

Traian Băsescu a vizitat astăzi judeţul Bacău. Prima „descindere“ a fost la Societatea Rafo din Oneşti, unde preşedintele a fost întâmpinat de salariaţii de pe platforma petrochimică

Traian Băsescu a vizitat astăzi judeţul Bacău. Prima „descindere“ a fost la Societatea Rafo din Oneşti, unde preşedintele a fost întâmpinat de salariaţii de pe platforma petrochimică Borzeşti şi de sindicalişti. Şeful statului a glumit cu angajaţii şi le-a dat acestora asigurări că Rafo se bucură de sprijinul său.

„Dacă Rafo nu-şi plătea datoriile către stat, nu eram astăzi aici“, le-a spus Traian Băsescu celor care l-au întâmpinat. Liderul de sindicat Rafinorul, Ion Marian, i-a transmis preşedintelui solicitarea angajaţilor de a sprijini în continuare Rafo în obţinerea garanţiilor de stat la împrumuturile pentru modernizare.

Preşedintele a fost condus apoi în sala de conferinţe, unde a discutat cu conducerea Rafo. Iacob Goldovsky, directorul general al societăţii, a prezentat delegaţiei oficiale situaţia actuală a rafinăriei. „Credem că modernizarea Rafo se va constitui într-o bază a dezvoltării industriei petrochimice din România. Avem încredere că ne veţi sprijini, în ciuda faptului că ne aflăm în perioada de reorganizare. Noi am reuşit să ne plătim toate datoriile preluate de Rafo din trecut“, a spus directorul Iacob Goldosvky.

Preşedintele Trăian Băsescu a declarat că înţelege momentul în care se află Rafo. „În istoria mea de om politic am fost prieten şi adversar, iar acum redevin prieten al Rafo. Mi se pare că abordarea pe care a avut-o noul management al Rafo este cea corectă deoarece s-au plătit datorii de peste 200 de milioane de euro“, a mai spus preşedintele.

Băsescu şi-a continuat vizita în interiorul Rafo, unde a discutat cu muncitorii. Delegaţia oficială a plecat apoi la Societatea Aerostar din Bacău, după care traseul s-a încheiat cu o scurtă vizită în municipiul Moineşti.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite