Bacău: Sute de credincioși au sărbătorit hramul bisericii Precista

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Sute de credincioși au sărbătorit hramul bisericii Precista
Bacău: Sute de credincioși au sărbătorit hramul bisericii Precista

Băcăuanii s-au putut închina în timpul slujbei la icoana Fecioarei Maria cu trei mâini adusă de la Mănăstirea Neamț special pentru slujba oficiată de Sfânta Maria Mare

Curtea bisericii Precista din centrul Bacăului a fost asaltată de sute de credincioși veniți să asiste la slujba de Sfânta Maria Mare. Evenimentul a coincis cu prăznuirea hramului bisericii Precista și cu aducerea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț.

Icoana Fecioarei Maria cu trei mâini, ținându-l în brațe pe Pruncul Iisus, a fost adusă în Bacău pe data de 12 august și a părăsit orașul la câteva ore după încheierea slujbei de Sfânta Maria Mare oficiată la biserica Precista. Accesul la icoană, ferecată în argint masiv, s-a făcut sub supravegherea jandarmilor băcăuani, credincioșii fiind nevoiți să se înarmeze cu răbdare din cauza rândului care s-a întins până la ieșirea din curtea bisericii.

Din peisaj nu au lipsit nici vânzătorii de busuioc. Pentru un leu legătura aceștia le ofereau băcăuanilor posibilitatea de a pleca de la slujbă cu busuioc sfințit.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite