Bacau: Postul a însufleţit vânzările de legume şi conserve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pieţele şi magazinele din oraş s-au aprovizionat cu produse vegetale, în speranţa că-şi vor dubla vânzările din prima zi a postului Crăciunului.

Băcăuanii care s-au hotărât să ţină de astăzi post s-au înarmat cu răbdare şi au început să facă turul pieţelor şi al marilor magazine. Cumpărătorii au găsit oferte dintre cele mai variate, de la pateuri vegetale, ciorbe gata preparate, sosuri, până la salate de legume.


„Avem o gamă variată de alimente vegetale pentru toată perioada postului. Vindem de toate: pateuri şi cremvuşti de post, chiftele vegetale, cozonaci şi multe altele. Preţurile acestora nu sunt foarte mari. Ele pornesc de la 1,6 lei. Cele mai scumpe produse ajung la 15 lei“, ne-a spus Adriana Burcă, administratorul unui supermarket din oraş.


Mulţi dintre cei veniţi în piaţă au căutat mai întâi cu atenţie preţurile cele mai mici. „Prefer conservele de zacuscă şi pateurile vegetale. Vreau să cumpăr 30 de borcane. Comercianţii au urcat preţul la legume şi fructe şi mă costă prea mult să fac eu acasă mâncarea de post“, ne-a spus Rodica Simion, o băcăuancă ieşită la cumpărături. Vânzătorii spun că se aşteaptă ca produsele de post să fie mai căutate în această perioadă, aşa că au făcut provizii serioase de legume, fructe şi conserve.


„Pentru toată perioada postului avem pe rafturi peste 25 de preparate de post, de la salate şi dulciuri până la sărmăluţe, ardei umpluţi şi zacuscă de post. Sperăm să ne dublăm vânzările în următoarele săptămâni“, ne-a declarat Sabina Trofin, director de comunicare în cadrul unui hipermarket din Bacău.


Fasolea şi mazărea, cele mai căutate legume


„Importăm produse de post doar în proporţie de 10%. Lintea, fasolea, mazărea, zacusca şi soia sunt cele mai căutate alimente de băcăuanii care ţin post“, a adăugat  Sabina Trofin. Pe lângă detoxifierea organismului, legumele de toamnă le ajută pe doamne să se menţină în formă. „Profit de postul Crăciunului pentru a mânca sănătos,  pentru a mai slăbi un pic şi pentru a-mi detoxifia organismul“, a precizat Cristina Ionescu, băcăuancă.

Cât costă produsele de post
* Zacuscă de ciuperci:  4 lei borcanul;
* Maioneză dulce: 5 lei cutia;
* Lapte de soia: 3 lei cutia;
* Cozonac de post: 13 lei;
* Margarină: 3 lei cutia;
* Praf de budincă: 1,5 lei;
* Ghebe: 8 lei kg.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite