Poștașii din județ au mărșăluit în Parcul Gherăiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceștia au concurat în cea de a 34-a ediție a competiției "Marșul Factorilor Poștali" iar câștigătorii de astăzi vor participa la faza regională a competiției ce va avea loc pe data de 29 mai la Focșani. Miza cea mare este însă calificarea la Balcaniadă

La startul dat astăzi pentru cea dea 34-a ediție a competiției "Marșul Factorilor Poștali" pe aleile din Parcul Gerăiești s-au aliniat 70 de concurenți. Poștărițele, în număr de 30 au avut de mărșăluit pe o distanță de 3.000 de metri în timp ce băieții au avut de străbătut o distanță de 7.000 de metri.

Miza a fost una de importanță majoră pentru cei aliniați la start, ocupanții primelor trei locuri urmând să participe la faza regională ce va avea loc la Focșani pe data de 29 mai. "Cine se califică la faza regională va merge la faza națională de la București unde se va decide cine va participa la Balcaniadă din partea României. Anul trecut, la Balcaniada din Turcia, am avut un concurent din Bacău, Silviu Bălăiță, și a reușit să obțină locul zece iar astăzi se află la linia de start", ne-a declarat Sorin Șova, director al Oficiului Județean de Poștă Bacău.

Silviu Bălăiță (34 de ani) a fost de departe vedeta competiției. Bărbatul a participat de șase ori la acest concurs iar de două ori a reușit să ajungă la Balcaniadă. Astăzi a avut de alergat 7.000 de metri însă ne-a spus zâmbind că efortul este mic în comparație cu satisfacția pe care o are când reușește să urce pe podium."Pentru concursul de astăzi nu m-am antrenat în mod deosebit. Având în vedere că voi merge la faza regională de luni voi începe antrenamentele intensive și sper să ajung pentru a treia oară la Balcaniadă", ne-a declarat Bălăiță care este factor poștal la oficiul din comuna Secuieni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite