Portret/ Otilia Lupu, femeia care luptă să promoveze tinerii valoroşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otilia Lupu
Otilia Lupu

La 38 de ani, băcăuanca se poate lăuda că este unul dintre cei mai activi oameni din oraş. Conduce o firmă, o organizaţie antreprenorială şi se implică în acţiuni caritabile.

Despre Otilia Lupu se poate spune că este o femeie de succes. În prezent, este una dintre cele mai active persoane din oraş, fiind simultan femeie de afaceri, mamă şi o soţie. De 13 ani, conduce alături de şoţul ei o firmă de producţie publicitară, se implică în acţiunile de caritate ale Clubului Inner Wheel Bacău şi este preşedinta unui club de tineri antreprenori.

„Am foarte multe pasiuni. Îmi place să mă implic şi, de aceea, am fost propusă  să conduc «Junior Chamber International Bacău», o comunitate de tineri activi, cu vârste între 18 şi 40 de ani, care împărtăşesc convingerea că, pentru a putea realiza schimbări pozitive, trebuie să acţioneze împreună, cu scopul de a se dezvolta pe ei înşişi şi lumea din jurul lor“, spune băcăuanca. 

În ultimii ani, a sprijinit zeci de adolescenţi, de la cei pasionaţi de dans sportiv, până la cei care se implică în munca de voluntariat la Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Bacău. „Sunt alături de tot ce înseamnă performanţă. Prin tot ceea ce fac încerc să fiu un model mai departe pentru copiii mei“, explică Otilia. Mama a doi copii, de 11 şi 16 ani, nu crede în expresia „N-am timp!“.

„Chiar dacă am zeci de lucruri de făcut în fiecare zi, îmi place să merg cu cei mici la patinoar sau în oraş. Nu cred în bone, de aceea petrec mult timp cu ei în fiecare zi. Nu există să nu-mi fac timp pentru copiii mei, indiferent cât de ocupată aş fi“, declară Otilia. Pentru că este o persoană optimistă, ea spune că unul dintre secretele ei este simţul umorului.

„Fă-i pe oamenii din jurul tău să zâmbească!“

Băcăuanca spune că de multe ori s-a simţit copleşită de sarcinile zilnice, însă şi-a găsit mereu puterea de a o lua de la capăt. „Trebuie să fii puternic şi determinat ca să reuşeşti să obţii ceea ce ţi-ai propus în viaţă, însă este foarte important să o faci cu zâmbetul pe buze. Poţi să obţii astfel nenumărate beneficii“, completează băcăuanca.

Pentru că a vrut să împărtăşească din experienţa ei şi celorlalte femei din ţară, ea a scris patru eseuri ce urmează să fie publicate în cartea „Cele patru dimensiuni ale feminităţii româneşti“, semnată de Monica Tatoiu.

„Volumul va ieşi pe piaţă în luna martie. Am scris şi eu alături de mai multe femei din toată ţara ce înseamnă şi cum percep eu femeia de succes. Pentru mine este o onoare să-mi pot expune ideile şi să împărtăşesc din experienţa mea femeilor de pretutindeni“, încheie Otilia.

Profil
Născută. 9 noiembrie 1971, Comăneşti.
Studii. Facultatea de Textile a Universităţii „Gheorghe Asachi“ Iaşi.
Familie. Căsătorită, are doi copii.

Întrebări şi răspunsuri
În ce alte acţiuni te-ai mai implica, dacă ai avea mai mult timp liber?
Mi-ar plăcea foarte mult să cânt şi să joc teatru. Sunt două dintre cele mai mari pasiuni ale mele, pe care le am încă de când eram mic copil. 
Ce sfat le-ai da tinerelor domnişoare care vor să-şi facă o carieră?
Cel mai bun sfat este să încerce să-şi imagineze ce vor să facă peste câţiva ani şi să acţioneze în consecinţă şi, mai ales, să se pregătească temeinic pentru acel lucru. Să fie cât mai naturale, vesele şi elegante. Să-şi trăiască viaţa la maximum şi să se implice activ în viaţa socială.

Ce-i place
Otilia este pasionată de modă. De aceea, i-ar fi plăcut chiar să aibă o afacere în acest domeniu, ca fashion-adviser. Adoră mâncarea chinezească şi discuţiile cu prietenii. „Este foarte important să ştii să asculţi oamenii şi problemele lor şi să o faci cu sinceritate“, spune ea.

Ce nu-i place
Pentru că iubeşte viaţa, îi este foarte greu să spună că sunt lucruri care nu-i fac plăcere în existenţa de zi cu zi. Totuşi, nu-i place să se uite la televizor, nu-i plac ştirile şi nici violenţa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite