Portret/ Ana Maria Marin a cucerit scena pe ritmuri latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra băcăuancă are rezultate notabile la categoria sa de vârstă, 16-18 ani, şi spune că n-ar renunţa niciodată la dansul sportiv. La 15 ani, Ana Maria a participat deja la peste o duzină de competiţii de dans sportiv.

Adolescenta a fost atrasă încă de la o vârstă fragedă de sport şi de mişcare. A ales dansul sportiv pentru că i-a plăcut ce vedea pe scenă la televizor.

„În copilărie am fost spectator la un campionat de dans sportiv la Bucureşti şi am rămas fermecată de acea lume, de dansatori, de rochii, de tot ce se petrecea pe ringul de dans“, povesteşte Ana Maria.

Ea a început să danseze la vârsta de opt ani, la clubul de dans sportiv „Acanta“, din Galaţi. În prezent, Ana Maria concurează pentru Clubul „Autentic“ din Bacău şi are un nou partener.

Laureată la Cupa României

„Performanţa în dansul sportiv a început odată cu venirea mea la acest club din Bacău şi îi sunt foarte recunoscătoare antrenorului Valentin Ileş pentru că m-a acceptat“, a spus ea. Deşi Ana Maria are un partener de dans  de doar de zece luni, dorinţa de a face performanţă i-a adus deja importante premii pe ringul de dans.

„Împreună cu partenerul meu actual, Alexandru Dutcovici, am obţinut anul trecut menţiune la Cupa României, cel mai important concurs de dans din ţară“, a precizat băcăuanca. Ana Maria povesteşte că cel mai important premiu din cariera sa artistică l-a obţinut chiar anul acesta. „La Campionatul Naţional de Dans Sportiv ne-am clasat pe locul VI. Este un loc bun, având în vedere faptul că perechile participante au fost foarte puternice“, a mai spus ea.

Ambii dansatori visează la o carieră pe scenă, iar acum se antrenează intensiv pentru a ajunge la Campionatul Mondial. „Noi ne antrenăm pentru a ne îndeplini visul de a ajunge la cel mai înalt nivel“, a spus cu ambiţie dansatoarea.

Îi plac rochiile negre

Ana Maria, ca orice domnişoară, are pretenţii la ţinuta de concurs. „La secţiunea latino trebuie să avem rochii lungi, dar şi rochii mai scurte şi mai decoltate. Mie îmi plac cele complet negre pentru că sunt mai elegante şi dau bine pe scenă“, a menţionat tânăra.

În timpul evoluţiilor pe scenă s-a întâmplat ca Ana Maria să aibă parte şi de incidente nedorite.

„S-a întâmpat să mi se agaţe tocul în rochie în timp ce dansam. Important este că am ştiut cum să redresez repede situaţia, şi că nu m-am pierdut în timpul concursului“, a încheiat Ana Maria.

Profil

Născută: 9 septembrie 1995, Galaţi.
Studii: Şcoala nr. 11 „Mihail Sadoveanu“.
Familie: Locuieşte cu familia.

Întrebări şi răspunsuri

I-ai sfătui pe părinţi să-şi înscrie copiii la dans modern?
Da, pentru că e un sport frumos. Îţi dezvoltă mentalitatea şi comportamentul şi te face să fii mai disciplinat.

Ce planuri de viitor ai? Cât de departe vrei să mergi cu pasiunea pentru dans?
Vreau să continui cu dansul până la cel mai înalt nivel. Important este să ne clasăm pe primele locuri la cele mai importante concursuri, pentru a ne califica la Campionatul Mondial.

Ce-i place
Adoră să iasă cu rolele pe faleză. Se ghidează după motto-ul : „Când alegi un ţel, ţinteşte Luna! Chiar dacă greşeşti, oricum vei fi înconjurat de stele!“

Ce nu-i place
Nu-i plac aroganţa şi oamenii care au impresia că totul li se cuvine.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite