Portret/Mădălina Coteanu, copila care înoată spre medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Coteanu
Mădălina Coteanu

La 12 ani, Mădălina îşi dedică aproape tot timpul antrenamentelor la bazinul de înot din oraş. Se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de anul viitor. Mădălina s-a apucat de înot la vârsta de 6 ani, iar încet, încet s-a îndrăgostit până în măduva oaselor de acest sport.

„Am început să îndrăgesc înotul din momentul în care părinţii mei m-au înscris să iau cursuri de iniţiere la un club de înot. Acolo am  remarcat că am un real talent şi am început să mă antrenez pentru a participa la competiţii“, povesteşte băcăuanca.

Îi place stilul fluture

După doar câţiva ani de antrenamente a început să  participe şi la competiţii. „Primele rezultate le-am avut în clasa a V-a, când am obţinut la Piatra Neamţ, la Concursul Judeţean de Înot,  medalia de argint. Au urmat apoi participări la concursuri locale, judeţene, dar şi naţionale“, explică micuţa sportivă.

De cele mai multe ori Mădălina a reuşit să se claseze pe podium.  Sportiva se poate lăuda şi cu medaliile de aur pe care le-a obţinut chiar anul acesta la Bacău.

„Am scos cel mai bun timp la proba Crowl, 50 de metri. Deşi prefer stilul fluture, unde mişcările trebuie executate rapid, m-am descurcat bine şi la Crowl. A fost o competiţie grea pentru că au participat sportivi de la 7 cluburi din Moldova“, mai spune Mădălina. 

Fata este de părere că rezultatele ar fi fost mai bune dacă nu s-ar fi retras din sport. „Nu am avut unde să mă antrenez din cauză că bazinul oraşului a fost închis şi am fost nevoită să fac o pauză. Dacă aş fi continuat atunci antrenamentele, acum şi rezultatele ar fi fost mai bune“, spune micuţa. În prezent se antrenează pentru a participa la Campionatul Naţional din 2010. „Am început deja să particip la competiţiile naţionale. M-am pregătit să evoluez la toate probele de înot din cadrul campionatului, care se va desfăşura anul viitor“, explică Mădălina.

Se antrenează câte două ore jumătate zilnic

Pentru că se anunţă că vor fi competiţii dificile, băcăuanca se antrenează zilnic. „Concursurile de anul viitor vor fi dificile. Pentru a fi pregătită, mă antrenez zilnic câte două ore şi jumătate. Toate probele de concurs vor consta în cronometrare. Trebuie să fiu greu de învins la toate stilurile de înot şi să scot cel mai bun timp“, mai spune băcăuanca. Sportiva îşi doreşte să ajungă la performanţă. „Vreau să devin o bună sportivă şi, de ce nu, poate că într-o zi chiar şi instructor de înot“,  îşi prezintă Mădălina planurile de viitor.

Profil

Născută: 1 mai 1997, Bacău.
Studii: Elevă în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv, Bacău.
Familie: Locuieşte cu părinţii.

Întrebări şi răspunsuri

Vei continua cu înotul şi pe viitor?
Voi urma Facultatea de Sport, Secţia Înot. Mi-ar plăcea să devin instructor de înot. Gândul că aş putea iniţia şi pe alţi copii în tainele acestui sport mă face să mă simt fericită. 

Ce sfaturi le dai copiilor care se tem de apă?
Le spun că trebuie să-şi învingă teama intrând în apă. La început, în cele mici, până la brâu. Apoi, vor dori singuri să înveţe să înoate, pentru a putea intra şi în ape mai mari.

Ce-i place
Îi place foarte mult să mănânce dulciuri, să se plimbe cu rolele şi să iasă la săniuş. Copila povesteşte că iarna este anotimpul ei preferat.

Ce nu-i place
Mădălina nu mănâncă niciodată ciorbă de burtă, iar tunetele şi fulgerele o indispun.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite