Portret/Dragoş Ana Campion pe ritmuri de Cha Cha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş alături de Diandra Illes
Dragoş alături de Diandra Illes

Dragoş practică dansul sportiv de performanţă de opt ani. Tânărul a devenit, alături de partenera sa, cel mai bun dansator latino din ţară la categoria 12-13 ani. Dragoş a început să facă dans sportiv la vârsta de cinci ani.

A fost ideea părinţilor mei de  a mă înscrie la o şcoală de dans la o vârstă aşa fragedă. Îmi plăcea muzica latino şi pentru că aveam talent m-am apucat serios să exersez pentru concursuri”, a explicat Dragoş.

În scurt timp, băcăuanul şi-a găsit o parteneră de dans alături de care a mers la toate concursurile naţionale. După câţiva ani de muncă, Dragoş şi partenera sa Diandra Illeş au obţinut mult râvnitul loc I. Concursul s-a desfăşurat în 2005, la Bacău. Dragoş a perseverat şi încet, încet s-a făcut remarcat şi la competiţiile internaţionale  la care a participat alături de partenera sa.

A făcut performanţă cu dansurile latino

Dragoş şi partenera sa sunt în prezent cei mai buni dansatori de latino, din ţară, la categoria 12-13 ani. Din luna martie şi până în prezent au obţinut cele mai mari premii la secţiunea latino. „Am obţinut cel mai bun punctaj ori de câte ori am dansat pe ritmurile latino. Aveam aproape 10 pe linie“, a spus Dragoş Ana.

Din palmaresul de titluri obţinute, cele mai aproape de sufletul lui Dragoş au rămas cele câştigate acum doi ani. „În anul 2008 la Stuttgart am reuşit să ne clasăm a doua pereche pe podium, cel mai bun loc obţinut de o pereche din România.  Un alt titlu care mi-a rămas întipărit, pentru că a fost o competiţie dificilă, a fost locul II pe care l-am obţinut la Viena în anul 2008“, a mai spus Dragoş Ana.

Are o slăbiciune pentru Cha Cha

Dragoş povesteşte că dintre cele două categorii de dansuri sportive pentru concursuri are o slăbiciune pentru cele latino. Cele cinci dansuri latino cu care participă la competiţii sunt Samba, Cha Cha, Rumba, Paso Doble şi Jive.

Dragoş povesteşte că dansul Cha Cha îi pune în evidenţă mişcările. De altfel, băcăuanul a câştigat cu acest tip de dans toate competiţiile. “Cel mai bine mă mişc la Cha Cha. Este dansul meu preferat şi îmi place pentru că are un ritm sacadat. Acest dans este de pereche şi paşii lui exprimă joaca dintre parteneri. Cha Cha-ul mi-a adus cele mai mari rezultate“, a spus el. 

Profil

Născut: 26 august 1997, Suceava.
Studii: clasa a VI-a, la Şcoala Generală „Al. I. Cuza”.
Familie: Locuieşte cu părinţii, are un frate.

Întrebări şi răspunsuri

Care competiţii le consideri cele mai dificile?
Foarte dificile mi s-au părut competiţiile care mi-au adus cele mai mari performanţe şi anume cele internaţionale, care s-au desfăşurat la Stuttgart şi la Viena. Ne-am clasat la ambele concursuri internaţionale de dans sportiv pe locul II.

Câte ore pe zi dedici antrenamentelor?
Pentru a obţine în continuare rezultate eu şi partenera mea exersăm câte patru ore zilnic. Înainte de competiţii exersăm chiar şi câte opt ore zilnic.

Ce-i place
Îi place să participe la olimpiade. Materiile sale preferate sunt limba română şi matematica, unde a obţinut numeroase premii.

Ce nu-i place
Fuge de oamenii mincinoşi şi nu-i plac cei care nu se ţin de cuvânt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite