Portret/Cezar Ivanov, băcăuanul cu pasiuni costisitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri este pasionat de avioane, cai şi motoare şi spune că hobby-urile îl ţin în viaţă.

Omul de afaceri este pasionat de avioane, motociclete şi călărie şi spune că n-ar putea trăi dacă nu s-ar ocupa permanent de pasiunile sale. „Munca pe care o fac zilnic la birou este staţionară. Nu e o activitate care să mă consume fizic, însă presupune o doză de stres foarte mare. Din acest motiv, fac o serie de acţiuni care să mă detensioneze. Toate pasiunile sunt legate de mişcare“, mărturiseşte băcăuanul.

„Zborul cu elicopterul e mişcarea supremă“

Aviaţia a fost primul hobby căruia i s-a dedicat omul de afaceri. A obţinut un brevet de la Aeroclubul României pentru a pilota avioane uşoare, iar după doi ani a vrut să piloteze elicoptere. „Am vrut mişcare, iar zborul e mişcarea supremă, e mişcarea 3D. Când pilotezi un elicopter şi mâinile şi picioarele sunt ocupate cu comenzile. Acest lucru mă provoacă pentru că implică mai multă concentare“, explică Ivanov. El a zburat cu elicopterul pentru Chris Norman şi pentru Gigi Becali.

„Chris Norman a venit la Bacău la un concert şi, pentru că a dorit să se cazeze în hotelul meu, i-am oferit un serviciu integrat. L-am adus cu elicopterul. Pe Gigi l-am plimbat  pe vremea când venea în Bacău pentru a pune bazele PNG-ului şi pentru a fi prezent la şedinţe de partid“, dezvăluie aviatorul. Cu motocicleta sa, băcăuanul a descoperit România,  dar şi Europa.

A făcut turul Europei cu propria motocicletă

„Având prieteni motociclişti, am început sa participăm împreună la tradiţionalele adunări de motoare. În 2005, când mi-am cumpărat primul motor, am realizat turul României cu ei, iar acum doi ani l-am parcurs pe cel al Europei. Am parcurs în 18 zile 5.500 de km pe două roţi“, povesteşte băcăuanul.

Anul acesta Ivanov vrea  să ajungă la Capul Nord. „O vizită la Capul Nord este un vis pentru orice motociclist. E ca o călătorie la Mecca. Până acolo voi avea de parcurs cam 4.000 de km“, detaliază el.

Cezar Ivanov este şi un împătimit al echitaţiei. Pasiunea s-a conturat în urmă cu doi ani, când şi-a cumpărat doi cai. Băcăuanul nu s-a oprit aici, iar acum se pregăteşte pentru a organiza primele sale competiţii de călărie.
„Am început să organizăm în localitatea Hemeiuşi o bază hipică şi ne pregătim serios pentru că în mai dăm startul competiţiilor. Se va organiza «Cupa Decebal», «Finala  Cupei Federaţiilor» şi «Finala de Forţă». Vor participa concurenţi din toată ţara“, explică Ivanov.

Băcăuanul mai spune că toate cele trei competiţii de călărie vor fi interesante, însă „Finala de Forţă“ este cea mai  spectaculoasă. „Concurenţii vor fi nevoiţi să  sară peste obstacole. Cel care va atinge bara şi o va da jos va fi eliminat. Lupta va fi foarte strânsă“, încheie Cezar Ivanov. 

Profil
Născut. 6 februarie 1977, Bacău.
Studii. Doctorat ASE Bucureşti - Contabilitate, Academia Română de Aviaţie.
Familie. Căsătorit.

Întrebări şi răspunsuri
Când vă place să zburaţi cu elicopterul?
Cel mai frumos se zboară iarna. Priveliştea e superbă când traversezi munţii şi senzaţia e extraordinară pentru că motoarele trag foarte bine iarna.
Cum vă simţiţi la întâlnirile cu motociclişti?
E minunat, pentru că te distrezi. Adunările sunt frecvente. Ne ducem să vedem alte motociclete, să ne mândrim cu ceea ce avem şi să ne simţim bine. Întâlnirile în partea Harghitei sunt foarte distractive, pentru că au mâncăruri tradiţionale,  iar oamenii sunt deosebiţi acolo.

Ce-i place
„Îmi place să mă ţin de cuvânt, îmi place să gătesc şi să petrec mult timp cu familia mea. Cel puţin o dată pe lună ne întâlnim toţi şi petrecem împreună“, spune Cezar.

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii fără caracter şi cei care nu se ţin de cuvânt.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite