Portret/ Marian Haidău: „Nu-mi imaginez viaţa fără dans“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Haidău
Marian Haidău

Băcăuanul dansează de doar doi ani şi jumătate, însă talentul pentru acest sport l-a propulsat, în cel mai scurt timp, pe locurile fruntaşe ale concursurilor organizate în ţară. După ce a jucat baschet în liceu, Marian Haidău a hotărât ca imediat după Bacalaureat să facă dans sportiv.

Decizia nu a fost luată întâmplător, ci a venit din dorinţa de a impresiona o fată pentru a-i cuceri inima. „Am cunoscut o fată căreia îi plăcea să danseze. Ea locuia în Italia şi m-am hotârât ca, până va reveni în ţară, s-o imprezionez cu noua mea pasiune. Am învăţat să dansez, iar când a venit înapoi în Bacău i-am făcut o surpriză“, spune vesel Marian.

Rămas fără partenere

S-a înscris la Clubul „Dance Energy“, a exersat dansul latino cu gândul de a deveni partenerul de dans al iubitei lui. Visul său a devenit realitate, însă domnişoara nu a stat mult timp în ţară şi Marian a rămas fără parteneră de dans în câteva luni. „Aveam deja microbul dansului în sânge. Mi-a fost greu să învăţ primele mişcări şi nu mă lăsa inima să renunţ de tot la dans chiar dacă, trebuie să recunosc, am fost tentat să o fac“, povesteşte tânărul. În scurt timp, a găsit o nouă parteneră de vals, însă şi aceasta a rămas în club doar şase luni.

„Mi-a fost greu deoarece în momentul în care se schimbă partenera trebuie s-o iei de la zero. După multe antrenamente între doi dansatori se dezvoltă acea «chimie» greu de înlocuit şi mă refer strict pe plan profesional“, explică Marian. În prezent, dansează cu altă băcăuancă, Camelia Iancu, o tânără alături de care, în urmă cu două săptămâni, a luat locul I la concursul naţional de dans sportiv „Dance Master“.

S-au antrenat în gară

„Am obţinut locul I după ce, în urmă cu o lună am ocupat locul VII la o competiţie. Ne-am ambiţionat şi am învins şase perechi în urmă cu două săptămâni“, detaliază mândru Marian. El povesteşte că succesul a venit după ce s-a antrenat alături de partenera sa câteva zile în sala de aşteptare a Gării Bacău.

„La club n-am avut suficient spaţiu să exersăm şi probabil din acest motiv am pierdut podiumul la prima competiţie. În gară am găsit spaţiu suficient, a fost haios, dar am reuşit ca următoarea dată să luăm locul I, fiind mult mai bine pregătiţi“, completează dansatorul. 

Planuri mari de viitor

Băcăuanul spune ca dansurile sale preferate sunt jive şi cha-cha şi nu-şi poate imagina în continuare viaţa fără a practica acest sport.

„Antrenorii mei mi-au insuflat dragostea pentru dans, iar Camelia este cea mai bună parteneră pe care am avut-o până acum, drept dovadă şi rezultatele pe care le-am obţinut la competiţii“, a încheiat băcăuanul.

Profil

Născut: 12 ianuarie 1985, Bacău.
Studii: Este student în anul III la Psihologie, în Iaşi, şi în anul I la Facultatea de Sport din Bacău.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Cum dansezi cu fetele la petreceri? Ţin ele pasul cu tine?
La petrecerile la care merg, în general, nu dansez pentru că fetele nu vor să se facă de ruşine şi nu vor să ţină pasul cu mine. Dacă am norc dansez de două ori pe seară, dar dacă vreau să fiu sigur că mă voi distra iau ca partener pe cineva care ştiu sigur că stăpâneşte mişcările de dans.

Care este următorul concurs la care vei participa?
Deocamdată mă antrenez împreună cu Camelia pentru a participa la un concurs care se va organiza la Bucureşti în luna aprilie. Dacă voi obţine un loc fruntaş alături de partenera mea, vom urca în categoria E, o categorie pentru cei avansaţi.

Ce-i place


Marian iubeşte să citească cărţi de psihologie, de aventuri şi cu subiecte ştiinţifico-fantastice. De asemenea, în timpul liber, adoră să se uite la filme.

Ce nu-i place


Băcăuanul urăşte oamenii leneşi şi persoanele care renunţă la un lucru fără luptă. Mai mult, nu bea niciodată băuturi acidulate şi nu se uită la filme horror.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite