Portret/ Camelia Iancu dansează în paşi de cha-cha spre locul I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Iancu
Camelia Iancu

Băcăuanca iubeşte ritmurile latino. Recent, a urcat pe podiumul concursului naţional „Dance Masters“. La această competiţie a ocupat primul loc.

Camelia iubeşte dansul de mic copil, de aceea ochii îi strălucesc când vine vorba de pasiunea ei. Îşi aduce aminte cu plăcere cum, la vârsta de şapte ani, s-a înscris pentru a practica acest sport la Clubul Elevilor din Bacău.

„Mama şi-a dorit mereu să mă vadă în lumina reflectoarelor şi, din acest motiv, când eram în clasa I, m-a înscris la dans modern. După cinci ani, am trecut la practicarea dansului sportiv, însă nu am avut partener. Mamele dau băieţii la fotbal în general, lucru complet eronat din punctul meu de vedere“, ne-a spus Camelia.

Pentru că nu a avut partener de dans, băcăuanca a făcut parte dintr-un grup de fete, care evolua pe scenele spectacolelor oraganizate de elevi. După trei ani, ea a părăsit echipa pentru a susţine exemenul de Capacitate. Adolescenta a revenit la dans când era în primul an de liceu, dar nu a mai regăsit lucrurile cu care era obişnuită. „Antrenamentele nu mai erau la fel. Am renunţat, dar am luat toate sporturile la rând, ca să descopăr dacă sunt pricepută la altceva“, îşi aminteşte ea.

„Le-am încercat pe toate“

După ce timp de un an a făcut cross, înot şi tenis, Camelia şi-a dat seama că viaţa ei nu e la fel de frumoasă fără dans. „Adevărul e că le-am încercat pe toate, dar nimic nu m-a făcut să mă simt împlinită ca atunci când mergeam la clubul de dans. M-am ambiţionat şi în facultate. După şase ani, m-am înscris la Club Dance Energy din Bacău“, a mai povestit tânăra.

Ea spune că revenirea la sportul ei preferat a fost „floare la ureche“. „Ritmul îţi rămâne în sânge. Mi-a fost uşor să fac imediat performanţă pentru că aveam o condiţie fizică foarte bună. Eu eram deja obişnuită cu antrenamentele şi am început lucrul în forţă“, povesteşte tânăra. Rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate şi, în urmă cu două săptămâni, alături de partenerul ei, a ocupat locul I la concursul naţional de dans sportiv „Dance Masters“, organizat la Bucureşti.

În prezent, ea se antrenează săptămânal şi are ambiţia de a ocupa în viitor numai locuri fruntaşe. „Merg la antrenamente de patru ori pe săptămână. E greu, dar nu simt efortul, pentru că sunt îndrăgostită de cha cha şi vals lent. La categoria E voi putea dansa şi samba“, a încheiat talentata băcăuancă.

Profil
Născută. 13 septembrie 1987, Bacău.
Studii. Este în anul IV la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Management a Universităţii „Vasile Alecsandri“ Bacău.
Familie. Necăsătorită, locuieşte cu fratele ei.

Întrebări şi răspunsuri
De unde îţi faci rost de costume de scenă?
Costumele pentru categoria „standard“ mi le fac la comandă la o croitoreasă din Iaşi deoarece în Bacău nu am găsit pe nimeni care să se priceapă la confecţionarea acestui tip de haine. Am noroc că eu cheltui în acest moment mai puţin pentru că rochiile mele nu au strasuri sau puf. Indiferent de situaţie, e musai să ai o croitoreasă bună.
 
De ce ai ales Facultatea de Mecanică?
Este greu, dar mie-mi place matematica. Ingineria e frumoasă dacă îţi place să o descoperi. Greutatea vine în momentul în care realizezi ce volum de materie ai de învăţat.

Ce-i place
Camelia iubeşte lectura şi să asculte muzică. Se bucură nespus că a venit căldura, pentru că acum poate face jogging. De asemenea, iubeşte să petreacă timpul alături de prieteni şi să înoate.

Ce nu-i place
Pentru că îi place să conducă, urăşte gropile care şi-au făcut apariţia pe străzile din oraş. Nu suportă să vadă persoane triste şi nu îi plac oamenii aroganţi şi plini de sine fără motiv.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite