Portarul echipei de handbal Ştiinţa Dedeman Bacău: „Mă supăr pentru fiecare gol primit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul naţionalei de handbal a Georgiei locuieşte de trei ani în Bacău şi apără poarta Ştiinţei Dedeman. „Îmi place sportul, îmi iubesc familia şi mă dau în vânt după mititeii româneşti şi caşcavalul pane. Vinul este bun, dar simplu, fără apă!“, afirmă jovial Shota Tevzadze.

 Locuieşte de trei ani în Bacău şi se consideră jumătate român. Cealaltă parte a inimii sale a rămas în Georgia, acolo unde a devenit la 21 de ani portarul naţionalei de handbal. Shota Tevzadze (30 de ani), portarul echipei de handbal masculin Ştiinţa Dedeman Bacău, recunoaşte că nu ştie unde îl va arunca viitorul, însă este convins că înainte de orice meci inima îi va bate puternic. Este sigur că fiecare om are steaua lui norocoasă şi nu crede deloc în superstiţii. 


Vrea o medalie la Bacău


„Bacăul este pentru mine a doua casă. Îmi plac oamenii de aici şi atmosfera din tribune din timpul meciului. Uneori galeria este cam critică cu noi, cei de pe teren“, râde Shota Tevzadze. Nu îi este teamă de nicio echipă din România, însă afirmă că una puternică este cea din Constanţa, urmată, din punctul său de vedere, de Steaua şi Odorhei. A intrat pentru prima oară pe terenul de handbal la 13 ani, la Clubul Şevardeni (Georgia) şi a obţinut împreună cu echipa zece titluri de campion al ţării la juniori şi seniori.


„Vreau să fac o şcoală de handbal pentru copii!“


Din 2002 a început să joace în străinătate: doi ani în Serbia, doi în Grecia, un an în Turcia şi tot un an în Suedia.  Este convins că în următorul sezon sportiv va ridica echipa Ştiinţa Dedeman pe un loc fruntaş în campionat. „Ăsta este visul meu! Să câştig o medalie cu echipa din Bacău! Mă supăr pentru fiecare minge care îmi intră în poartă! Marea mea dorinţă este să fiu portarul unor echipe de top“, a afirmat sportivul. Handbalistul a fost impresionat de cluburile de sport pentru copii din ţara noastră.


„România are mulţi copii care fac sport în cluburi de tot felul. În Georgia, nu. Aş vrea ca la mine acasă să pun bazele unei astfel de şcoli. Să fac o pepinieră de handbalişti!“, a spus Tevzadze. Îi este dor de părinţi şi de cele două surori, însă nu poate ajunge acasă decât de două ori pe an: în mai şi decembrie. Deşi ţine o dietă de sportiv, Shota se dă în vânt după mititei condimentaţi şi caşcaval pane. „Ştiţi ce nu înţeleg eu? Cum de românii beau vinul cu apă? Vinul este bun aşa simplu! Pentru mine, şpriţul nu există“, a adăugat handbalistul.

„Fiul meu sigur va face sport“


Nu ştie deocamdată ce sport va face Nika (3 ani), fiul său, dar este convins că va fi sportiv. „Îl las să aleagă singur. Să facă ce sport va vrea el, dar să facă! Cine face sport nu o să-l ducă mintea niciodată la prostii“, a afirmat Shota ridicând şmechereşte o sprânceană. Este convins că în viaţă vine un moment în care se decide soarta fiecărui sportiv. „Nu trebuie nimic forţat! Eu nici acum nu ştiu cum de m-am dus la handbal. Aşa mi-a venit! După câţiva ani de antrenamente mi-am dat seama că viaţa mea înseamnă, clar, handbalul!“, a mai afirmat portarul Ştiinţei Dedeman Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite