Pompierii băcăuani luptă pentru titlul de „cei mai buni pompieri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. Constantin Ene" al judeţului Bacău se află în aceste zile în judeţul Argeş unde speră să câştige locul I în finala Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

La titlu se mai bat echipele de la ISU Iaşi, Suceava, Călăraşi, Neamţ, Botoşani, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Timiş, Argeş şi municipiului Bucureşti. După primele probe, băcăuanii se află pe locul 2 în clasamentul general și speră să ajungă în fruntea clasamentului după ultima probă de astăzi.

"Echipa ISUJ Bacău s-a calificat în finala pe ţară a celor mai buni pom­pieri, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a ocupat locul al IlI-lea la faza zonală, la şapte zecimi de secundă de locul I şi numai la o zecime de secundă de locul II. Ne dorim mult ca în acest an să câştigăm titlul", a spus slt. Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISUJ Bacău.

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie - septembrie, şi au ca obiectiv dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice meseriei.

Probele de concurs sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite