Bacău: Pompierii i-au instruit pe săteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pompierii i-au instruit pe săteni
Bacău: Pompierii i-au instruit pe săteni

Astăzi, de la ora 9, în comunele Oituz şi Bogdăneşti s-au desfăşurat exerciţii de alarmare publică si evacuare. Exerciţiie au avut tema „Activitatea Comitetului Local şi a Serviciului

Astăzi, de la ora 9, în comunele Oituz şi Bogdăneşti s-au desfăşurat exerciţii de alarmare publică si evacuare. Exerciţiie au avut tema „Activitatea Comitetului Local şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă in gestionarea situaţiilor de limitare şi înlăturare a efectelor produse de un cutremur de pământ şi alunecări de teren“.

Potrivit pompierilor bacauani, simularea a avut mai multe obiective. „S-au urmărit verificarea aplicabilităţii măsurilor din Planul de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, antrenarea membrilor comitetelor locale pentru punerea în aplicare a Planului de apărare, precum şi realizarea în timp scurt şi în mod organizat a înştiinţării, alarmării şi evacuării populaţiei, animalelor şi bunurilor materiale“, a precizat sublocotenentul Andrei Grecu, de la ISU Bacău. Alt obiectiv al activitatii a fost cunoaşterea semnalelor de alarmare de către populaţie. Pompierii au urmărit si realizarea măsurilor de siguranţă a pazei şi ordinii publice pe timpul evacuării, dar si intervenţia cu mijloace specifice pentru aducerea situaţiei la normalitate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţiii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” din Bacău au precizat că astfel de exerciţii vor avea loc şi în alte localităţi ale judeţului, pentru o cât mai bună pregătire a populaţiei pentru situaţii neprevăzute.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite