Bacău: Pompierii învață copii să se ferească de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pompierii învață copii să se ferească de incendii
Bacău: Pompierii învață copii să se ferească de incendii

Activitățile cu rol informativ se desfășoară la școlile din județ cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Zilele acestea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău organizează diferite manifestări cu rol informativ cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Activităţile desfăşurate cu această ocazie au o tematică specifică privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a cadrelor didactice şi a elevilor cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

În ultimile trei zile, un număr de 200 de elevi de la unităţile de învăţământ din localităţile Bacău, Buhuşi, Parincea, Răcăciuni, Hemeiuşi, Letea Veche, Sărata şi Gârleni au aflat o multitudine de lucruri noi despre cunoaşterea modului de apelare a serviciului unic pentru situaţii de urgenţă 112, exersarea modului de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă respectiv, incendiu, cutremur, inundaţii și descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare.

”De asemenea, copiii au avut ocazia de a urca într-o maşină de pompieri, de a urca pe scara autoscării mecanice şi să se joace cu furtunurile cu apă. Totodată, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău le-au prezentat celor mici tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, cât şi exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu şi de salvare a unei victime aflată la înălţime”, ne-a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului.

Elevii au primit din partea ISUJ Bacău pliante privind modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Pentru interesul manifestat, elevii au fost recompensaţi cu premii, prin intermediul unei tombole.

Ei au primit caiete, pixuri, carnete „bloc-notes”, pixuri şi insigne, toate acestea fiind inscripţionate cu data de 14 octombrie  - Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite