Pompierii, SMURD-ul și Ambulanța vor avea aceeași „casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bacău se va înființa Centrul de Coordonare și Conducere a Intervenției în actualul amplasament al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Investiția va fi suportată de la Guvern dar și din bani de la bugetul local.

Intervențiile la accidente, incendii și alte situații de urgență au toate șansele să fie mai rapide și mai eficiente, odată cu realizarea unui proiect ce vizează atragerea în același loc a serviciilor de salvare, descarcerare și pompieri. Chiar dacă proiectul este vehiculat de mai mulți ani, intenția se va materializa curând printr-o Hotătâre de Guvern.

Până atunci este necesară o hotărâre de Consiliu Local Bacău, pentru trecerea unei suprafețe de teren, din administrarea orașului, în cea a Ministerului Administrației și Internelor (ISJU). „Întreg spațiul care va fi ocupat de viitorul Centru de Coordonare și Conducere a Intervenției (SMURD) va fi de aproximativ 5 hectare. Mai este nevoie de suprafața de teren, liberă de sarcini, aflată lângă pompieri. O parte din garajele de acolo vor dispare, din ceea ce este azi va mai rămâne doar clădirea administrativă", a spus prefectul Constantin Scripăț.

Autoscară de 2,3 milioane de lei pentru pompierii din Bacău

Trecerea terenului în proprietatea MAI se va face marți, în ședință extraordinară de CL Bacău. Apoi, în funcție de studiile tehnice se va stabili suma necesară pentru realizarea acestei investiții. Beneficiarii acestei investiții sunt Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor, dar în primul rând, băcăuanii. În același timp, pe actualul amplasament al Serviciului de Ambulanță se intenționează să fie realizată o parcare supraetajată, pentru decongestionarea zonei Pieții Centrale din Bacău.

Casa de vacanță a avocatei Valeria Lupu a ars din temelii. Pompierii nu au putut ajunge din cauza zăpezii

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite