Bacău: Poliţiştii stau cu ochii pe minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Poliţiştii stau cu ochii pe minori
Bacău: Poliţiştii stau cu ochii pe minori

Micii infractori, proveniţi de regulă din familii destrămate, „fac legea“ în numeroase zone

De la începutul anului, peste 440 de minori din judeţul Bacău au comis fapte penale, cifră care determină Poliţia să ia măsuri urgente de prevenire.

Numărul mare de infracţiuni şi contravenţii comise de copii şi tineri cu vârsta sub 18 ani îi îngrijorează pe poliţiştii băcăuani. Aceştia au declanşat o campanie de prevenire a delincvenţei juvenile. La sfârşitul săptămânii trecute, elevii şcolilor generale „George Călinescu“, „Ghiţă Mocanu“ şi ai Şcolii Generale numărul 7 din Moineşti s-au întâlnit cu poliţiştii de proximitate.

Cei 210 şcolari au primit pliante cu caracter preventiv şi educativ şi au dezbătut cu poliţiştii teme legate  de consecinţele comiterii de infracţiuni. Poliţiştii s-au întâlnit şi cu unii dintre elevii şcolilor din Bacău, însă în condiţii diferite. Vineri, poliţiştii au verificat nouă baruri din apropierea unor şcoli şi licee. Oamenii legii au depistat zece elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, şi au înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean o informare cu privire la prezenţa acestora în unităţi de alimentaţie publică, în timpul orelor de curs.

Sute de minori sancţionaţi de poliţişti

Peste 400 de copii au fost sancţionaţi de Poliţie de la începutul anului. Mulţi dintre ei provin din familii dezorganizate, fiind lipsiţi de supravegherea părinţilor.

„Delincvenţa juvenilă, ca formă de încălcare a normelor de drept, este plasată, de cele mai multe ori, în zona neadaptării, a tulburărilor comportamentale şi de personalitate. Ea implică o serie de probleme complexe la nivel individual, familial şi comunitar“, a precizat comisarul Valerica Manole. Şefii Poliţiei au anunţat că vor continua să monitorizeze cu atenţie zonele cu şcoli, încercând să prevină faptele antisociale ale minorilor.

Poliţia trebuie să supravegheze mai atent cartierele rău famate, Anca Gheorghiu, studentă.

Cea mai mare vină o poartă familiile copiilor care ajung infractori, Georgiana Şova, economist.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite