Bacău: Poliţiştii i-au claxonat pe guvernanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Poliţiştii i-au claxonat pe guvernanţi
Bacău: Poliţiştii i-au claxonat pe guvernanţi

Peste o sută de poliţişti au protestat astăzi, de la ora 10, în Piaţa Prefecturii şi la sediul IPJ, pentru drepturile salariale.

Sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost pichetat, între 10 şi 12, de 20 de membri ai sindicatului poliţiştilor, nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează. “Dotarea e la pământ, nu avem carburant, lucrăm cu maşini învechite. Ni s-au luat banii de chirie, nu s-a dat prima de vacanţă. Noul statut al poliţistului stă de un an în Parlament fără să fie aprobat”, a exprimat câteva dintre nemulţumiri subcomisarul Marian Corciu, vicepreşedintele sindicatului poliţiştilor din Bacău. Alţi protestatari au pichetat Prefectura, cu pancarte, steaguri şi claxoane.


“Singurul avantaj al poliţistului este garanţia unui loc de muncă. În rest, salariile sunt foarte mici. Salariul de bază al unui subofiţer este de 4-5 milioane. Eu am 15 ani de vechime în Ministerul de Interne şi câştig 20 de milioane pe lună.”, a declarat Răzvan Radu, subofiţer de poliţie.


Delegaţia poliţiştilor protestatari, însoţită de liderul Cartel Alfa Bacău, Martin Farţade, a intrat la ora 11 la prefectul judeţului, Dorian Pocovnicu. Acesta i-a ascultat pe liderii de sindicat ai poliţiştilor şi le-a dat asigurări cu privire la sprijinul pe care îl vor avea.


“Am vorbit dimineaţă cu domnul ministru Dan Nica şi este cert că aveţi în domnia sa un avocat. Înţeleg demersul dumneavoastră, însă am rugămintea, şi poate fi luată şi ca o dispoziţie a prefectului, ca protestele să nu îi afecteze pe cetăţeni, iar activitatea să se desfăşoare normal”, le-a spus prefectul Pocovnicu poliţiştilor cu care s-a întâlnit. Prefectul a mai precizat că fiecare instituţie este afectată de criza economic, dar măsurile trebuie luate “cu chibzuinţă” şi cu o analiză atentă a efectelor pe car ele produc asupra salariaţilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite