Bacău: Probe noi în dosarul „şpagă pentru şeful Poliţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta de la vârful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău continuă cu noi probe la dosar. Procurorii care au întocmit dosare ofițerilor suspectați de luare de mită și trafic de influență, printre care şi Ştefan Alexa, şeful instituţiei, au ridicat și calculatoarele din dispeceratul IPJ . Pe aceste computere erau monitorizați șoferii prinși în trafic de radarele ilegale din Nicolae Bălcescu, aparate care ar fi adus în b

Ancheta procurorilor DNA care au întocmit dosare pe numele mai multor ofițeri de poliție băcăuani, în frunte cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție(IJP), comisarul Ștefan Alexa, s-a extins.

 După ce la începutul lunii iunie, procurorii au dispus ridicarea documentelor referitoare la ultimul concurs de încadrări în IPJ, aceștia au solicitat noi probe în cazul polițiștilor suspectați de luare de mită și trafic de influență.

"În baza unei delegații a procurorilor DNA zilele trecute am ridicat de la dispeceratul IPJ un număr de șase calculatoare. Ancheta este în desfășurare și nu putem oferi alte detalii”, ne-a declarat Roland Filipescu, purtătorul de cuvânt a Direcției Generale Anticorupție(DGA).

Comision la amenzi

Calculatoarele ce vor fi verificate de specialiști ai ministerului Apărării și Internelor monitorizau camerele instalate pe post de radare fixe în comuna Nicolae Bălcescu, aparate care aparțineau firmei clujene Codec Stat și care au fost declarate recent ilegale.

Surse judiciare susțin că firma care încasa 65% din cuantumul amenzilor oferea lunar un anumit procent din încasări polițiștilor anchetați acum de DNA. Comisarul șef Ștefan Alexa susține că afacerea radarelor fixe de la Nicoale Bălcescu a fost perfect legală.

A existat un protocol de colaborare între noi. Operatorii noștri erau cei care monitorizau radarele și noi aplicam amenzile, dar inspectoratul nu lua niciun sfanț din treaba asta. Banii se duceau la consiliul local al comunei”, ne-a decalarat Ștefan Alexa, comisar șef al IPJ Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite