Plombele au deja nevoie de reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar două săptămâni după ce au fost cârpite principalele străzi din municipiu, peticele dau semne de „oboseală“. Plombările au costat 300.000 de lei din bani publici, iar şefii oraşului vor să cheltuiască încă 10 milioane pe asfaltări.

Străzile Ştefan cel Mare, Milcov şi 9 Mai sunt doar câteva dintre arterele cărora le sar plombele. Şoferii fac slalom pe carosabil, acolo unde traficul le permite, sau iau în plin noile gropi, cerând nervoşi socoteală pentru banii risipiţi în vânt. „Am văzut când s-a făcut plombarea. S-a turnat un strat foarte subţire de asfalt, care a început să se exfolieze la două zile după ce a fost turnat. Pur şi simplu asistam la aruncarea banilor mei pe apa sâmbetei“, a răbufnit supărat Toni Sabău, şofer de taxi.

Şefii oraşului spun însă că peticeala era oricum o soluţie de moment şi promit în maxim o lună de zile o asfaltare „ca la carte“. „Pe strada Ştefan cel Mare am astupat găurile, însă dacă sunt plombe care au sărit nu le mai refacem. În maxim o lună de zile vom asfalta întreaga stradă, de la un capăt la altul“, ne-a spus Dragoş Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

Nu de acelaşi tratament va avea parte strada Milcov, unde asfaltul proaspăt pus arată deja ca având o vechime considerabilă. În acest caz, Primăria Bacău nu vede rezolvarea situaţiei decât printr-o singură soluţie. „Avem oameni care monitorizează cum s-au desfăşurat lucrările de plombare. Acolo unde asfaltul s-a exfoliat va trebui refăcut la loc de către executant, pe banii săi, pentru că există o garanţie a lucrării“, a arătat viceprimarul.

Asfaltări cu repetiţie

Pentru plombele proaspăt puse, Primăria Bacău a scos din buzunar în această primăvară 300.000 de lei. Pentru „asfaltul final“ şefii oraşului vor mai scoate din buzunarul public alţi 10 milioane de lei. De data aceasta, spun edilii, lucrările vor fi făcute într-un mod mai profesionist.

„Zonele cu trafic greu, cum sunt străzile Chimiei şi Arcadie Şeptilici, vor fi asfaltate în totalitate cu mixtură care se foloseşte la pistele de pe aeroporturi. Mai avem în plan alte 29 de străzi, dar aici se va folosi asfalt normal“, a adăugat viceprimarul Luchian.

Vasile A., MECANIC: Cine a aruncat cu banii pe fereastră ar trebui să fie tras la răspundere.

Constantin S., INGINER: S-a făcut plombarea străzilor doar ca să le închidă gura oamenilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite