Bacău: Ploile şi vijeliile au ocolit judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben instituit încă de ieri în judeţul Bacău s-a adeverit numai în privinţa ploilor. Raportările de peste noapte primite de Prefectura Bacău de la toate primăriile din judeţ nu au

Codul galben instituit încă de ieri în judeţul Bacău s-a adeverit numai în privinţa ploilor. Raportările de peste noapte primite de Prefectura Bacău de la toate primăriile din judeţ nu au semnalat depăşiri ale cotelor de atenţie pe albiile râurilor, nici distrugeri în gospodăriile oamenilor. „Cel mai mult a plouat în comuna Scorţeni. Aici s-au înregistrat 12,5 litri pe metru pătrat, iar ploaia a fost însoţită pentru scurt timp de grindină măruntă. Norocul locuitorilor din zonă a fost că aceasta nu a distrus culturile“, ne-a declarat Dumitru Nadă, director în Prefectura Bacău.

Culturile au fost salvate
Căderile de apă, cu o medie de 6-7 litri pe metru pătrat, înregistrate pe 80% din suprafaţa judeţului au fost salvatoare pentru culturile ameninţate de secetă. Siretul, râu care în vara anului trecut s-a revărsat peste sute de case din comuna Săuceşti, se află cu mult sub cota de pericol.

„Debitul Siretului este acum de 57 de ]metri cubi pe secundă, iar cota de atenţie a acestui râu este atinsă abia la 450 de metri cubi pe secundă”, a mai spus Nadă. Codul galben pentru judeţul Bacău se menţine astăzi până la ora 18.00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite