Bacău: Plimbările în parc, singura opţiune pentru weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda temperaturilor scăzute din ultimele zile, băcăuanii îşi scot copiii la joacă

Spaţiile verzi din oraş sunt la fel de neîncăpătoare ca-n timpul verii. Aici vin tinerii şi vârstnicii care nu au alte variante de petrecere a timpului liber.

Cât timp temperatura se menţine la un nivel rezonabil, băcăuanii profită de timpul liber pentru a face mişcare. Vârstnicii merg pe jos, însoţiţi de nepoţei, iar tinerii vin în parc cu prietenii sau colegii de liceu.


Noroc că nu e foarte frig, că în rest nu prea aveam ce să fac. Sunt pensionar şi trebuie să-mi plimb nepoţelul. Singura alternativă este mersul în parc, pentru că în rest nu prea ai pe unde“, ne-a declarat Constantin Opriţă, pensionar. Locurile de joacă sunt la fel de atractive pentru cei mici, deşi hainele groase de iarnă îi incomodează la alergat. „În cartierul meu nu am loc de joacă, aşa că vin cu fetiţa până în parc. Numai că de-acum, dacă se face frig, vom rări plimbările şi vom sta mai mult în casă, la desene animate“, a spus Teodora Pătraşc, care are o fetiţă de patru ani.


Parcul Catedralei,
o bucurie pentru băcăuani


Spaţiile verzi sunt aglomerate la sfârşitul săptămânii, pentru că aici vin şi băcăuanii care au câini. Primăria municipiului Bacău a efectuat în acest an lucrări de înfrumuseţare atât în parcul principal al oraşului, cât şi în celelalte zone verzi.
Parcul Catedralei este amplasat pe un teren care în trecut era neîngrijit, plin de buruieni şi era utilizat doar o dată pe an, când găzduia „Zilele Bacăului“. Acum evenimentul organizat de Primărie are loc în zona Sălii Sporturilor şi a Bazinului de Înot, iar spaţiul de lângă catedrală a devenit parc.


Este foarte bine că Primăria a făcut un parc în această zonă, pentru că era teren viran, cu gunoaie şi buruieni. Acum avem unde să ne plimbăm“, ne-a declarat Alexandrina Marcu, pensionară. Băcăuanii speră ca vremea să nu se răcească şi să poată ieşi la aer curat cel puţin încă un weekend sau două.

Toate parcurile se află în Centru


Bacăul este unul dintre oraşele deficitare la capitolul spaţii verzi. Cel mai îngrijit este cel de lângă Catedrală, unde pe lângă verdeaţă există fântâni arteziene şi locuri de joacă pentru copii. Cel mai important parc al oraşului este Parcul Cancicov, care găzduieşte şi un restaurant. Dintre toate, Parcul Trandafirilor este cel mai mic. Băcăuanii reclamă faptul că toate spaţiile verzi amenajate pentru plimbări sunt amenajate în zona centrală a oraşului.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite