Piscinele din municipiul Bacău, luate la verificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această săptămână cele 13 piscine, ștranduri și bazine de înot din municipiul Bacău vor intra într-un proces de monitorizare demarat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău

Campania are loc pentru a preveni îmbolnăvirea populației, aceasta fiind singura modalitate de a depista eventualele nereguli ai parametrilor de calitate a apei în cele 13 locații. "Din punct de vedere legal administratorii acestor piscine nu sunt obligați să obțină de la noi autorizații de funcționare. Ei își desfășoara activitatea pe baza unei declarații pe proprie răspundere", a declarat Antoaneta Dobreanu, șef serviciu Evaluare Factori de Risc și mediu din cadrul DSP Bacău.

Chiar dacă nu au nevoie de un buletin care să ateste calitatea apei din bazine administratorii vor trebui să se supună unor controale inopinante pe care DSP le poate face conform legii. De asemenea, controlul va urmări și starea în care se găsesc toaletele instalate în interiorul celor 13 spații.

Cum până în acest moment nu se cunoaște cu exactitate care este situația reală din teren băcăuanii sunt sfătuiți de reprezentanții DSP să folosească dușurile din incinta ștrandurilor atât înainte de intrarea în bazine cât și la ieșirea din acestea. De asemenea, persoanele care se știu că suferă de anumite afecțiuni ale pielii sunt rugati să evite deocamdată folosirea bazinelor publice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite