Piscinele, refugiile anti-caniculă în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinele sunt singurele locuri din apropierea oraşului unde oamenii pot fugi din apartamentele încinse. Administratorii acestora au mirosit că este rost de afacere, iar în preajma Bacăului sunt acum 13 piscine autorizate de Direcţia de Sănătate Publică.

Băcăuanii doborâţi de căldură, care vor mai mult decât o simplă plimbare în Parcul Cancicov, pot alege să se răcorească la una dintre piscinele de la marginea oraşului, la bazinul de înot sau la ştrandul Letea, care şi-a deschis recent porţile.
Dacă la bazinele aflate în administrarea municipalităţii condiţiile sunt ceva mai modeste, dar şi pe bani mai puţini, administratorii celor private se bat în oferte dintre cele mai generoase. Piscine imense, cu apă schimbată zilnic, sute de şezlonguri, terase şi plaje cu nisip, sunt puse la dispoziţie de aceştia.

Alternativă la Marea Neagră

Iulian Ursache se laudă cu cea mai mare piscină din judeţ. Amplasat pe drumul european 85, la zece kilometri de Bacău, bazinul are o suprafaţă de 550 de metri pătraţi.

„În total, am amenajat un spaţiu de 4.500 de metri pătraţi, cu piscină, locuri de plajă pentru toţi cei care în această vară nu reuşesc să ajungă la mare, ori vor să se relaxeze după serviciu sau la final de săptămână. Este deschis şi pe timpul nopţii“, spune bărbatul.
În total, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a avizat 13 piscine pentru această vară, apa din bazine fiind atent monitorizată de specialişti. O zi într-un astfel de bazin costă între 10 şi 15 lei, iar unele oferă gratuitate pentru copiii cu vârste sub 14 ani.

1 leu pentru o zi în Ştrandul Letea

Nu se mai percep alte taxe pentru şezlong, iar la doi paşi găsesc terase cu băuturi reci şi duşuri. Aici, o bere costă 6 lei, iar un suc 5 lei. Cine nu-şi permite să cheltuiască atâţia bani pentru o zi de relaxare, rămâne cu varianta petrecerii timpului liber la ştrandul Letea, singurul loc de agrement în aer liber administrat de municipalitate. „Ştrandul s-a deschis, bazinele au fost igienizate şi recondiţionate. Taxa de intrare este una modică de 1 leu, a fost menţinut tariful de anul trecut, şi este deschis în fiecare zi“, a spus Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. 

Bazinul de înot este deschis în fiecare zi, până la ora 22.30. Intrarea costă 15 lei, iar studenţii şi elevii au reducere de 50% în fiecare weekend, dar şi în celelalte zile din săptămână dacă aleg să meargă la înot între orele 10.00 şi 14.00.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite